Csapattársa terhelően vallott Armstrong doppingügyében

2012. október 16. 16:08

Motoros futárt fizetett Lance Armstrong azért, hogy eritropoetinnel (EPO) lássa el – vallotta volt csapattársáról Tyler Hamilton amerikai kerékpáros.

2012. október 16. 16:08

„Lance 15-20 ezer dollárt adott neki. 1999-ben a csapatnak volt egy motorosa, ő követett minket, ott volt a közelünkben végig a három hét alatt” – mondta Hamilton, aki 1998 és 2001 között volt Armstrong segítője, később pedig doppingolás miatt megfosztották a 2004-es athéni olimpián szerzett időfutam-aranyérmétől.

Armstrong 1999-2005 között sorozatban hétszer nyerte meg a Tourt, de főleg volt csapattársak vallomásai, számlakivonatok, levelek alapján az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) megfosztotta címeitől és örökre eltiltotta a versenyzéstől.

Az USADA – amely szerint Lance Armstrong és egykori kerékpáros klubja, a US Postal a sporttörténelem legkifinomultabb, legprofesszionálisabb és mostanáig a legsikeresebb doppingprogramját fejlesztette ki – a múlt héten adta át a Nemzetközi Kerékpáros-szövetségnek (UCI) a bizonyítékokat, hogy majd az UCI a saját hatáskörében dönthessen a bringás sorsáról.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!