Bike and Roll: kerékpártúra Buda legendás rockhelyszínein

2012. szeptember 19. 15:53

Buda legendás rockhelyszíneit járják végig a következő Bike and Roll popkulturális kerékpártúra résztvevői. A szeptember 22-i bringás program során bejárják a Bem Rockpartot, az A38-at és egykori Ifiparkot, a Várbazárt is.

2012. szeptember 19. 15:53

A Majdnem Híres Rocksuli és a Budapest Bike 2009 óta szervez poptörténeti kerékpártúrákat Budapesten. A kirándulás érdekessége, hogy idegenvezetők helyett a magyar popzene nagyjai és a zeneipar működtetői személyesen mondják el élményeiket a helyszínek kapcsán. A szeptemberi túra első állomása a Bem Rockpart helyszíne, a Budavári Művelődési Ház lesz, ahol a tabáni rockfesztiválokról láthatnak fotókiállítást a résztvevők. 

A kirándulás második, egyben legkülönlegesebb részeként a Várbazárt látogatják meg a résztvevők, hiszen a volt Ifipark bezárásáig a magyar rockzene bölcsője volt. A világörökség részét képező és jó ideje omladozó Várbazár hamarosan megújul és az Ifipark szellemét megőrizve falai között a könnyűzene is helyet kap majd. Erről a projekt megvalósításában részt vevő szervezők beszélnek a helyszínen, illetve Jávorszky Béla Szilárd író-újságíró idézi fel a hely szellemét. 

A túra harmadik helyszíne a világ legjobb pubjának választott A38 hajó lesz, ahol sok műhelytitkot és háttérinformációt tárnak fel a hajó programszervezői, és az egykori gépteremben lévő legendás backstage-be is elkalauzolják a látogatókat. A térítésköteles program szombaton 11:30-tól 15 óráig tart, a jelentkezés és a részvétel feltételeiről a Bike and Roll Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!