Biciklizéssel csökkenthetik börtönbüntetésüket a rabok Brazíliában

2012. július 13. 09:58

Rabok által, kerékpározással előállított árammal biztosítják a folyóparti sétány tíz lámpájának működését egy brazil városban. A projekt nem csak a városnak, de az elítélteknek is jó, hiszen minden letekert három és fél óra után egy nappal csökken a büntetésük.

2012. július 13. 09:58

Szobakerékpározással állítják elő a helyi rabok egy brazil város, Santa Rita folyóparti sétányának tíz lámpájának működtetéséhez szükséges energiát – írja az AP hírügynökség alapján az Origo. Az elítéltek motivációját úgy oldották meg, hogy minden letekert három és fél óra után egy nappal csökkentik a rájuk kirótt büntetés mértékét.

A projektben egyelőre nyolc rab vesz részt, és négy biciklin termelik az áramot. A cél viszont az, hogy a sétány mind a 34 lámpáját ilyen módon működtessék.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szadik_1
2012. július 13. 16:53
Húsz éve még évtizedekkel Brazília előtt jártunk. Húsz év múlva mi fogunk mögöttük kullogni, évtizedekkel lemaradva - ha továbbra is az ostobaság és a lopás lesz a legfőbb jellemzőnk. Ideje lenne már változtatni!
duzur
2012. július 13. 16:50
Érdemes pedig kreativan kezelni a problémákat, ugymint az utóbbi években Brazilíában. Sok egyszerü jó ötlet, könnyiti az emberek életét arrafele. Hallottam pld., hogy aki egy zsák szemetet lead, kap érte egy tojást. Azóta tisztábbak az utcák... Ami pedig az olvasás forszírozását illeti, Braziliában nemrég még magas volt az analfabéták aránya és látszik, hogy ez ellen is mindenütt ötletesen harcolnak.
Királyvizet Károlyira
2012. július 13. 16:49
jó ötlet bár a biciklizés túl puha egy fehérgallérosnak: azt ő korábban is megtette a házi fittnestermében inkább a favellába kéne őket kiküldeni, ahol az elkobzott pénzükből maguk építsenek egyszerű de tisztességes házakat a nyomornegyedekben
trespass
2012. július 13. 16:49
A fehérgalléros bűnözők tekerjenek, a sötét erőszakosak meg olvassanak.:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!