Móri karika: agysérültekért tekernek

2012. május 21. 08:05

Három távon rendezik meg Május 26-án, Móron a Móri karika elnevezésű jótékonysági kerékpártúrát. A résztvevők nevezési díjaiból befolyt összeggel idén a nem veleszületett agysérültek rehabilitációját segítő Cortex – Agysérültekért Alapítvány tevékenységét és két móri műemlékszobor felújítását támogatják.

2012. május 21. 08:05

A nem veleszületett agysérültek rehabilitációját segítő Cortex – Agysérültekért Alapítvány tevékenységét és két móri műemlékszobor felújítását támogatják a május 26-i Móri karika elnevezésű jótékonysági kerékpártúra nevezési díjaiból befolyt összeggel a szervezők. Molnár Krisztina, a rendezvény sajtószóvivője elmondta: a túra résztvevői 110, 50 és 25 kilométeres távon járják majd be a Mór környéki településeket és az azokat körbeölelő Vértes és Bakony erdei útjainak egy részét. A programba többek között bekapcsolódik Falusi Mariann énekes, a Megasztár zsűrijének tagja, valamint Fáy Miklós zene- és filmkritikus is.

Az immár hatodik alkalommal megrendezett kerékpártúra Mór város tradicionális rendezvényének számít. Minden évben nagy érdeklődés övezi – mondta el az MTI-nek Fenyves Péter. A település polgármestere hangsúlyozta: idén az agykárosultak rehabilitációjának támogatása mellett az 1739-ben készült Szent Sebestyén- és az 1844-ben felállított Szent Flórián-szobor felújításának megvalósítását segítik.

Falusi Mariann már tavaly is részt vett a rendezvényen. Az MTI-nek azt mondta, nagyon fontosnak tartja a túra céljait, hiszen mindenkit érhet agysérüléssel járó baleset, betegség, amikor nagyon fontos lehet a teljes rehabilitáció. Úgy vélte, a résztvevők amellett, hogy nemes célokért tekernek, sokat tesznek saját egészségükért is, mert jó levegőn, szép környezetben sportolhatnak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!