Közmunkások építettek biciklitárolót Hajdúböszörményben

2012. május 11. 19:26

Hetvennel bővült Hajdúböszörmény kerékpártolóinak száma, miután elkészült a Kálvin téri biciklis parkoló bővítése. A beruházáson mintegy félmillió forintot spóroltak azzal, hogy a tárolókat közmunkások telepítették – Dehir.hu.

2012. május 11. 19:26

Bár Hajdúböszörmény folyamatosan bővítette kerékpártárolóinak számát, nem tudott lépést tartani a biciklisek növekvő számával. A buszmegálló környékén, a Kálvin téren, bicikliparkoló híján a templom kerítéséhez rögzítették kerékpárjaikat az ingázók. Ezt a problémát oldották meg azzal, hogy hetven új tárolót építettek, így a téren összesen már 260 kerékpárparkoló található a Kálvin téren. Viszont mostantól büntetik, aki a kerítéshez rögzíti bringáját, és nem a tárolóba. 

Az új kerékpártárolók anyagköltsége több mint 600 ezer forint volt, de a város mintegy félmillió forintot spórolt azzal, hogy annak telepítését a Startmunka programban dolgozó közmunkások végezték. „A biciklitárolók megépítése dupla sikert jelent. Amellett ugyanis, hogy egy másfél éve fennálló problémát sikerült megoldani, azt is bebizonyította a város, hogy lehet hasznos, minőségi és a szakmai előírásoknak megfelelő munkát végezni közmunkásokkal” – Dehir.hu.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!