Elindult a „Bringázz a munkába!” kampánya

2012. április 11. 11:49

Mintegy száz, „Bringázz a munkába!” feliratú pólóba öltöztetett kerékpárost indított munkába pisztolylövéssel Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár szerdán reggel, a Kossuth téren. A mostani Bam! az egyének mellett már a vállalatokat megszólítására is törekszik, külön versenyt szerveznek a cégeknek, hogy kiderüljön, melyikük a leginkább kerékpárosbarát.

2012. április 11. 11:49

Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár pisztolylövésével indul útjára a tavaszi „Bringázz a munkába!” (Bam!) kampány. A Magyar Kerékpárosklub által, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal együttműködésben szervezett megújult Bam! ezúttal az egyéneken túl a vállalatok megszólítására is törekszik. Azt szeretnék elérni, ha a cégek minél több mindent megtennének azért, hogy dolgozóik közül egyre többen járjanak kerékpárral munkába.

A szervezők arra biztatják a vállalatok felelős vezetőit, hogy nevezzék be cégüket/szervezetüket/iskolájukat a versenybe, jelöljenek ki Bam! felelőst, és mutassák meg nyilvánosan az új Bam! honlapon, hogy mit tesznek közös céljaink érdekében. Az erre a célra létrehozott felületen a munkaadók visszajelzést kaphatnak saját dolgozóiktól, és népszerűsíthetik magukat mint környezet- és kerékpárosbarát vállalatot.  A verseny részletes leírását is a Bam! honlapján találják meg. A cégek kategóriánként versenyeznek (vállalatok, iskolák, mindkét kategória méret szerint 5 külön létszámcsoportban), a győztes azok közül kerül ki sorsolással, amelyiknek a legmagasabb a szervezők által kidolgozott „indikátorok” alapján számított mutatója.  

A Bam! kampány természetesen az eddigiekhez hasonlóan nyitott és ingyenes az egyének számára is. A részvételhez csak regisztrálni kell a Bam! honlapján, majd a május 15-ig tartó kampányidőszakban legalább nyolcszor kerékpárral kell munkába menni, és ezt feljegyezni a honlapon található közlekedési naplóba. A teljesítők között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A kampányhoz idén a MÁV-START Zrt. is kedvezményekkel és nyereményekkel csatlakozik: a vasúttársaság tájékoztatása szerint a Bam! honlapon lévő közlekedési naplójában a bringások bejelölhetik, ha útjuk során vonattal is utaztak. Azok között, akik legalább hét alkalommal teszik ezt, két személy részére szóló, kerékpárjegyet is tartalmazó, menettérti jegyet, valamint egy ajándékcsomagot sorsolnak ki.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. április 11. 15:50
A leginkább kerékpáros barát munkahely/cégek a MÉH telepek. Oda nagyon ritkán járnak kocsival. A melósok is, meg az ügyfelek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!