Kerékpáros változások a Palotanegyedben: kétirányú utcák és lezárt Mikszáth tér

2012. március 27. 10:38

Józsefváros önkormányzata a Palotanegyed számos utcáját kétirányúvá teszi a kerékpárosok számára, a gyalogosokkal zsúfolt Mikszáth téren és a Krúdy Gyula utca sétáló szakaszán viszont tilos lesz a biciklis közlekedés. A Pollack Mihály téren nem hajthatnak majd át autók, a tervek szerint a Múzeumkertet is megnyitják ebben az irányban.

2012. március 27. 10:38
Balogh Ákos Gergely

A múlt héten lakossági fórumot tartottak a Civilek a Palotanegyedért Egyesület szervezésében, ahol a kerületi önkormányzat, a BKK, a Rév8 Zrt. és az átalakításokat tervező cég képviselői beszéltek a Józsefváros Nagykörúton belüli részének tervezett új forgalmi rendjéről. A fórumon az ott élőket elsősorban az autós közlekedési és parkolási lehetőségek érdekelték, a gyalogosok és kerékpárosok életét megkönnyítő változtatásokat többen kifejezetten ellenségesen fogadták (erről bővebben lásd a 8ker blog beszámolóját).

Kerékpáros szempontból a legjelentősebb változás, hogy a tervek szerint számos egyirányú utcát kétirányúsítanak a kerékpárosok számára (a fenti képen kék nyilak jelölik a csak biciklivel járható irányokat, a teljes térkép a CAPE oldaláról tölthető le). Ilyenek lesznek a Gyulai Pál, a Somogyi Béla, a Bródy Sándor, a Trefort, a Horánszky, a Mária és a Rökk Szilárd utcák.

A Krúdy Gyula utca nagyobb része is két irányban lesz járható a biciklisek számára, a sokszor gyalogosoktól nyüzsgő sétáló szakaszán, valamint a Mikszáth téren viszont tilos lesz kerékpárral áthaladni. A Nemzeti Múzeum mögötti Pollack Mihály téren a jövőben nem lesz autós átjárás (a tér alatti mélygarázs természetesen megközelíthető marad), a kerékpáros forgalmat viszont továbbra is engedélyezik. Tervezik a Múzeumkert régóta várt megnyitását is a tér irányába.

A tervek még nem véglegesek, a felmerült javaslatok nyomán a tervezők körülbelül egy hónap múlva jelentkeznek a véglegesnek szánt forgalmi renddel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!