Újabb metróvonal épül Moszkvában

2021. május 14. 22:14

Újabb metróvonalat építenek Moszkvában, amellyel drasztikusan csökkenthető a városi közlekedés menetideje egyes kerületekben.

2021. május 14. 22:14
null

A tervek szerint május közepén kezdik meg az új Rublyovo-Arkhangelskaya metróvonal kiépítését, amely Moszkva központjától északnyugat felé halad majd. A csaknem 20 kilométer hosszú vonalnak nyolc állomása lesz, és várhatóan a Mitino, Strogino és Mnyovniki körzeteket fogja kiszolgálni.

A metróvonal építési munkálatait két szakaszban végzik el az ütemezés szerint. Az első rész 12,6 kilométer hosszú és Shelepikha állomástól Lipovaya Roshcha állomásig fog tartani. A második szakasz pedig Lipovaya Roshcha állomástól kezdődően Rublyovo-Arkhangelskoe állomásig kerül kiépítésre.

Az új metró vonalához egyéb transzfereket is csatlakoztatnak, így csökkentve az utak zsúfoltságát és javítva az ökológiai terhelést.

A hosszú távú tervek között szerepel az is, hogy az új vonalat összekapcsolják a város központjában haladó Biryulovskaya metróvonallal, amellyel nagyjából az egész város tömegközlekedéssel kapcsolatos problémája megoldódna.

A cikk szerzője Blősz Dalma.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!