Beindul a kerékpárútépítés a fővárosban

2011. augusztus 16. 18:22

Kerékpárutak, közösségi kerékpárkölcsönző-rendszer és tárolók építésébe kezd a Budapesti Közlekedési Központ augusztusban és szeptemberben.

2011. augusztus 16. 18:22

Kerékpárutak építésébe kezd a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) augusztusban és szeptemberben a XVII. kerületi Pesti úton, a XXI. kerületben a Szabadkikötő úton és az Ady Endre úton, a X. kerületben a Fehér úton, valamint a III. kerületi Bécsi úton. A fejlesztéssel lehetővé válik a belső Pesti út menti intézmények, létesítmények és a Rákoskeresztúri városközpont kerékpáros összeköttetése. A Csepelt Pesterzsébettel összekötő Gubacsi hídon is épül kerékpárút, a X. kerületben pedig az Örs vezér terétől Kőbánya központja felé teremt kapcsolatot a fejlesztés. Óbudán a Bécsi út - Nagyszombat utca útvonalon megvalósuló kerékpárutat összekapcsolják a Duna-parti Eurovelo kerékpárúttal.

A kerékpárutak, a közösségi kerékpárkölcsönző-rendszer és a tárolók összköltsége 694,4 millió forint, amelyhez az Európai Unió közel 439,6 millió forint támogatást nyújt. A munkálatok októberben vagy novemberben érhetnek véget az egyes helyszíneken.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. augusztus 17. 13:55
A lottyadtszájú Vitézy a klán legújabb pénz-szivattyúja az állami (adófizetői) zsebekből. Szerinte Csepelen és környékén ezrével hemzsegnek a kerékpárosok. Na persze. Melyik baráti cég fogja kivitelezni ezt?
freehckr
2011. augusztus 16. 19:23
Na most az „épül” az egészen konkrétan mit jelent? Mert Demszkyéknél ez sárga csíkok járdára való felfestésében merült ki. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!