Ez lehet a TikTok veszte – betiltanák az Egyesült Államokban

2024. március 07. 20:35

A benyújtott törvényjavaslat hat hónapot ad a platform vezetőinek, hogy meghozzák döntésüket.

2024. március 07. 20:35
null

Nyitókép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

***

Ha nem adja el a ByteDance a TikTokot hat hónapon belül, akkor betiltják az Egyesült Államokban – olvasható a Magyar Nemzet hasábjain. Az amerikai képviselőház energiaügyi és kereskedelmi bizottsága várhatóan a csütörtökön szavaz a javaslattal kapcsolatban.

Az intézkedés 170 millió amerikai felhasználót érint. A javaslat értelmében a cégnek 165 napja lenne az eladásra, ellenkező esetben az Apple alkalmazásboltjai, a Google és mások sem kínálhatnák legálisan az alkalmazást, és nem nyújthatnának webtárhely-szolgáltatásokat a ByteDance által vezérelt alkalmazások részére.

Mike Gallagher képviselő, a képviselőház kínai bizottságának republikánus elnöke és Raja Krishnamoorthi, demokrata képviselő nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva nyújtották be előterjesztést.

Ez a törvényjavaslat a TikTok teljes betiltása, bármennyire is próbálják álcázni a szerzők 

– nyilatkozta a ByteDance szóvivője. A cég kifejtette, hogy nem adja ki Kína részére a felhasználói adatokat. A vállalat vezetői és a Kínai Kommunista Párt közötti összefonódások miatt folyamatosan napirenden van a kérdés, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent-e platform az Egyesült Államokban. 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­­ö­g­­­ö­­­s­ ­l­­­á­­n­y­­o­­­k­­ ­­v­á­r­­­n­­­a­­k­­ ­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!