Nem sportolhat többé az iráni súlyemelő, mivel kezet fogott izraeli riválisával

2023. augusztus 30. 19:51

Kiderült, hogy az iráni hatóságok még az izraeliekkel folytatott versenyzést is tiltják.

2023. augusztus 30. 19:51

Mostafa Rajai iráni súlyemelőt életre szóló eltiltással sújtott az Iráni Súlyemelő Szövetség miután a Masters Világbajnokságon beszélt és kezet fogott egy izraeli résztvevővel – írta meg a BBC.

Mostafa Rajai szombaton ezüstérmet nyert egy lengyelországi amatőr versenyen, majd a dobogón az izraeli bronzérmes Makszim Szvirszki mellett állva fotózták le.

Kiderült ugyanis, hogy az iráni hatóságok az izraeliekkel folytatott versenyzést is tiltják,

emiatt az iráni sportolók sokszor sérülést színlelve próbálják elkerülni az összecsapásokat. Például az irániak gyakran folyamodnak különböző módszerekhez, többek között dobójátékokhoz vagy sérülés színleléséhez, hogy elkerüljék a mérkőzéseket.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. augusztus 31. 17:24
A másik esetben meg nem adták meg a vívásnál az eredményt, mert nem fogott kezet. Vemhes, nem vemhes, sapka, nincs sapka, kettős mérce, feles mérce, Kúp Ica.
bathory-odonke
2023. augusztus 31. 09:59
Orosz Ukrán esetben mi a helyes megoldás?
Héja
2023. augusztus 31. 09:45
Irán? Ókori teokrácia.
balbako_
2023. augusztus 31. 06:33
Itt a NOB-nak és a nemzetközi sportszövetségeknek kell fellépni azonnal és örökre kizárni azt a versenyzőt - sportágtól függetlenül - aki nem fog kezet bármilyen okból a versenytársával. A sport lényegét - a nemes versenyzést - támadja, aki nem tiszteli versenytársát bármilyen okból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!