A Cambridge Dictionary kibővítette a „nő” fogalmát a transzokra is

2022. december 22. 10:33

„Olyan felnőtt személy, aki nőként él és azonosítja magát, bár születésekor más nemet állapítottak meg neki” – welcome to the new age.

2022. december 22. 10:33
null

A Cambridge Dictionary nemrégiben frissítette a „férfi” és a „nő” szavakra vonatkozó definícióit úgy, hogy a transzneműekre is kiterjedjen – írja a CNN.

A Cambridge mostantól a nőt a következőképpen is definiálja:

olyan felnőtt személy, aki nőként él és azonosítja magát, bár születésekor más nemet állapítottak meg neki”.

Az szótárban a következő példamondatok is szerepelnek: „Ő volt az első transznemű nő, akit országos hivatalba választottak” és „Mary olyan nő, akit születésekor férfiként kezeltek”.

Nyitókép: Fanatic Studio / Gary Waters / SCIEN / FST / AFP. Illusztráció.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2022. december 24. 10:12
és mit jelent, hogy "személy, aki nőként él ..." ... mit kell teljesíteniük, ha már a nemi szervek maradhatnak? ... ruha, melltartó,? tampon, smink...?
Tallium
2022. december 23. 13:34
Háááát, így hitványul az emberiség. Hogy csak a Trinity College-ot említsem, nekem Bacon, Newton, Rutherford, stb. Halottak, helyüket olyanok bitorolják, akik még a "woman" etimológiájának sem néznek utána...
Ödenburger
2022. december 23. 09:02
Ez a fejlemény elképzelhetetlenül veszélyes! Ugyanis ez ugyanaz a Cambridge Dictionary, aminek a szóértelmezése alapján döntéseket szokott hozni az Európai Bíróság (ld. pl. a Sargentini-szavazásnál a tartózkodások értelmezését) - ilyen értelemben egyfajta jogforrás. Most ide "lopták be" a woke őrületet, aztán erre hivatkozva ítélkeznek, aztán "ítélt dolog"-ként kötelezően elismerendővé teszik. Minden eszközzel küzdenünk kell ellene. Az alapvetés az, hogy egy magát nőként azonosító férfi nem nő, hanem csak egy mentális beteg. Én sem leszek attól német-római császár, ha akként azonosítom magam!
Falióra tábornok
2022. december 22. 23:36
igazságot handóné szájer jozefinának!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!