Lefotózott egy szelet kolbászt, majd azt állította, hogy egy távoli csillag

2022. augusztus 04. 19:49

Egy francia csillagász viccelt meg sokakat egy kis spanyol kolbásszal.

2022. augusztus 04. 19:49
null

Egy, a hazájában ismert csillagász, Etienne Klein vicces kedvében lehetett a napokban. A Twitteren ugyanis egy megtévesztő fotót osztott meg, melyhez az alábbi kísérőszöveget írta: 

„A kép a Proxima Centuriról készült, a Naphoz legközelebbi csillagról, amely 4,2 fényévre van tőlünk. A fotót a James Webb űrteleszkóp készítette. Micsoda részletessé! Napról napra egy új világ tárul elénk.”

– idézte az Index.

„Ez a spanyol konyhához tartozó objektum valójában csak a Földön létezik”

A bejegyzés alatt több komment is megjegyezte, hogy gyönyörű az „új felvétel”. Később azonban maga Klein leplezte le a saját csalását, és árulta el, hogy

a fotón nem egy különleges csillag látható, hanem egy darabka spanyol kolbász, chorizo.

„A kortárs csillagászat szerint ez a spanyol konyhához tartozó objektum valójában csak a Földön létezik” – írta kommentben a csillagász.

Mind ehhez hozzátette, hogy ezzel a kis viccel arra akarta felhívni a figyelmet, hogy még a szaktekintélyektől sem szabad elfogadni bármit kritika nélkül.

Bár sokan kritikával illették Klein-t ezért a poénjáért, másokat azonban úgy tűnik megihletett, mert azóta egy tortillát is megpróbáltak csillagként beállítani ugyancsak a Twitteren – tette hozzá a portál.

Nyitókép: Twitter

 

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2022. augusztus 05. 11:41
A fotón egyértelműen és feltűnően látszik, hogy az -ál csillag- kerületének vonala nem szabályos kör alakú. Ettől én mint laikus simán elhiszem, hogy ez egy csillag valahol a világegyetemben. Na de a többi csillagász...?
masikhozzaszolo
2022. augusztus 05. 09:40
Csak mutatnám, hogy Isten hogy teremtette a világot, videó: https://videa.hu/videok/gasztro/kolbasz.mpg-h31KI21LqGTaI93y
Spiltyu
2022. augusztus 05. 08:59
zseniális kép!
szodabár
2022. augusztus 05. 08:04
Kábé ennyire volt igaz a Holdra szállás is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!