Trump-házkutatás: nem tették nyilvánossá a vallomásokat

2022. augusztus 16. 06:20

Az amerikai igazságügyi minisztérium a nyomozás érdekeire hivatkozva elutasította, hogy nyilvánosságra hozza a vallomásokat, a lépésre a republikánus párt kérte a minisztériumot még vasárnap.

2022. augusztus 16. 06:20
null

Az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) hétfőn közölte, hogy befogadta a nyilvánosságra hozatalra vonatkozó indítványt, ám ha „nyilvánosságra hozná a házkutatásról eskü alatt tett FBI nyilatkozatot, akkor azzal útmutatást adna egy jelenleg is zajló kormányzati nyomozást, és annak irányait illetően”, ami valószínűleg komolyan befolyásolná a jövőbeni nyomozati lépéseket.    

Hétfőn Donald Trump volt amerikai elnök a floridai házkutatás óta első alkalommal adott interjút, amelyben felajánlotta maga és képviselői segítségét az Igazságügyi Minisztériumnak a Mar-o-Lago-i birtokon tartott FBI házkutatás nyomán kialakult felháborodás közepette. Donald Trump a Fox News Digital adásának úgy fogalmazott, hogy az országban hűteni kell a kedélyeket, mert a helyzet nagyon veszélyes pontra jutott. „Rengeteg harag gyülemlett fel, amit korábban soha nem láttam még” – fogalmazott, kifejtve, hogy szerinte évek óta tart az átverés, a boszorkányüldözés, és ezek tetejébe jött a mostani ügy. „Ha bármi van, amit tehetünk, akkor én és embereim természetesen hajlandók vagyunk megtenni” – jelentette ki. 

A képviselőház jogalkotási bizottságának republikánus tagjai az elszámoltathatóság és átláthatóság igényére hivatkozva szintén hétfőn azt kérték a Fehér Háztól, a Szövetségi Nyomozó Irodától és az Igazságügyi Minisztériumtól, hogy őrizzenek meg a házkutatáshoz kapcsolódó minden kommunikációt és üzenetváltást. 

Donald Trump floridai otthonában múlt hétfőn a Szövetségi Nyomozó Iroda emberei bejelentés nélküli házkutatást tartottak, amelynek során, a közlés szerint, minősített iratokat foglaltak le. Donald Trump tagadja, hogy elnökségi időszakából származó minősített dokumentumokat tartott volna magánál, azt állítja, hogy még hivatali ideje idején az iratokat feloldotta a minősítés alól.

(MTI)

Nyitókép: CHANDAN KHANNA / AFP

Kapcsolódó

A Fehér Ház tagadja, hogy tudott volna előzetesen a házkutatásról Trump házában. Azonban a Fehér Ház szóvivője kijelentette, hogy nem kommentálhatja az FBI nyomozására vonatkozó felvetéseket Donald Trump ügyében. Bővebben..

Azonban a Fehér Ház szóvivője kijelentette, hogy nem kommentálhatja az FBI nyomozására vonatkozó felvetéseket Donald Trump ügyében.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. augusztus 16. 09:17
"Trump-házkutatás: nem tették nyilvánossá a vallomásokat" - ezek szerint nyakig sáros a faszi hazaárulással! Különben meglincselnék!
olajfa1
2022. augusztus 16. 09:17
EGYRE TÖBB A "FURCSASÁG ebben a "házkutatásban"!... Lehet, hogy Biedent kellene letartóztatniuk?...
elfújta az ellenszél
2022. augusztus 16. 08:43
Sajnos amit látunk pont a fordítottja a Szovjetunió végóráinak. Ott sikerült nagyobb belső és külső agresszió nélkül levezényelni egy korábban elképzelhetetlennek tartott változást, most viszont mindkettő ott van a levegőben A választások óta valamelyest csillapodott polgárháborús hangulatnak elég egy szikra, amit most igyekeznek a Demokraták megadni a Trump elleni provokatív fellépéssel. Nancy néni tajvani utazása repülőgép hordozó kísérettel külpolitikai agresszió formájában akarja levezetni az indulatokat Egy kisebb polgárháború tényleg megváltás lenne, mert legalább addig békén hagynák a világot
wadcutter
2022. augusztus 16. 08:35
remélem az USA-ban lesz ennek következménye majd novemberben, nálunk is volt mindennek következménye folyó év április 3-án, az emberek ezt akarták követni, kivéve a belpesti tenyészetet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!