Vízágyúkkal oszlatták a tűzoltókat Athénban

2021. november 05. 15:39

Állandó státuszt és munkaviszonyt követelnek a görög tűzoltók.

2021. november 05. 15:39
null

Könnygázt és vízágyúkat is bevetett a rendőrség Athénban a mintegy kétezer, szezonálisan alkalmazott, tüntető görög tűzoltó ellen pénteken.

Az állandó státuszt és munkaviszonyt követelő tűzoltók igyekeztek eltorlaszolni az utat a görög főváros egyik fő közlekedési pontján. A demonstrációra a polgári védelem athéni főépülete előtt került sor –  jelentette a görög állami televízió. „A nyár folyamán, amikor tűzvész pusztított szerte az országban, hősöknek kiáltottak ki bennünket. Most már tudni sem akarnak rólunk” – panaszkodott riportereknek az egyik tüntető tűzoltó a helyszínen. Görögországban a tűzoltók mintegy egynegyedét csak szezonálisan alkalmazzák kora májustól október közepéig. Nyáron pusztító erdőtüzek tomboltak Athén környékén és Évia szigetén is.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/ANA-MPA/Jorgosz Vicarasz

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2021. november 05. 17:40
Jövőre meg majd újra őket akarják bevetni az erdőtüzekbe, mi?
diós guba
2021. november 05. 17:05
Nyugodjanak le a kedélyek, mindenki menjen haza és mégegyszer olvassa el mit mond Marx a piacgazdaságról. Azután szépen várja meg, hogy Afganisztánban mire jutnak a tálibok, akik függetleníteni akarják magukat a globáltőkétől. Ha nekik sikerül, akkor görög honban is meg lehet próbálni. Gyanítom, hogy a cilinderes, pocakos tőkés nem fogja annyiban hagyni, kicsinál benneteket kedves görög testvérek.
Akitlosz
2021. november 05. 16:47
Szezonális a tűzoltás, mint a balatoni vendéglátás.
Akitlosz
2021. november 05. 16:46
"Vízágyúkkal oszlatták a tűzoltókat Athénban" Annál már csak az lett volna stílusosabb, ha görög tűzzel oszlatták volna őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!