Így tombolnak a hollandok a lezárások ellen: felgyújtott autók, szétvert üzletek

2021. január 25. 07:49

A holland miniszterelnök, Mark Rutte „erőszakos bűncselekménynek” nevezte a zavargásokat.

2021. január 25. 07:49
null

A járvány miatt elrendelt kijárási és nyitvatartási korlátozások miatt Amszterdamban vízágyúkat is bevetették a rendőrök a tiltakozó holland fiatalok ellen.

A Guardian videója szerint az amszterdami tüntetők még békésnek tűnnek a az eindhoveni vandálokhoz képest, akik üzleteket vertek szét, autókat gyújtottak fel. Biciklikből építettek barikádokat, az összecsapásokban rendőrlovasokat is bevetettek, egy rendőrló aztán elszabadulva vágtatott Eindhoven utcáin.

Egy elszabadult rendőrló

Falhoz vágó vízágyú

A történtek után több száz embert tartóztattak le a két városban.

Hollandiában ugyan csökken az újonnan azonosított fertőzöttek száma, ám a fertőzőbb brit vírusvariáns miatt a parlament indokoltnak látta az újabb szigorításokat, például az éjszakai kijárási tilalmat – írta meg a The Guardian.

Mark Rutte holland miniszterelnök „erőszakos bűncselekménynek” nevezte és elítélte az újonnan bevezetett koronavírus-korlátozások elleni hétvégi zavargásokat – közölte a BBC.

(The Guardian, BBC)

Kép forrása: Youtube-videó

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. január 25. 20:24
Csak a kapásból elutasított állításomat ismételtem meg! A pandémiának tán már a "kitörése" is politikai döntés volt, de hogy a "veszélyessége" politikai szándékból van túlfújva, az biztos, és ki-ki a saját meggyőződése, hite szerint értékeli az ezzel kapcsolatos infókat!
Belakiss
2021. január 25. 17:07
Milyen egy platformon Rutté-val?
írmag
2021. január 25. 13:10
Az életmentő egészségőrző lezárások miatt nem tudom már visszatartani magam, olyan régen gyújtottam fel autókat, vertem szét üzleteket egy kis rablással. Szabadságot Európa, szabadságot unió!
Box Hill
2021. január 25. 11:45
Szargentini is borogatott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!