Ferenc pápa: A nők elleni erőszak az új pestis

2018. január 22. 08:35

A pápa Limában hívta fel a figyelmet a nők ellen elkövetett erőszakra.

2018. január 22. 08:35

Ferenc pápa Limában a nők ellen elkövetett erőszakról beszélt, mint a térségben terjedő új pestisről – írja az Euronews. Több tízezres tömeg várta Ferenc pápát perui körútjának utolsó állomásán. A katolikus egyházfő az elmúlt napokban találkozott többek között az amazóniai kizsákmányolások áldozataival a bennszülöttekkel, az áradások túlélőivel, szegényekkel, elesettekkel.

Limában a nők ellen elkövetett erőszakról beszélt, mint a térségben terjedő új pestisről. Az ENSZ adatai szerint a dél-amerikai országokban gyilkolják meg a legtöbb nőt. A misén Ferenc pápa hosszan beszélt az erőszakról, annak minden formájáról és igyekezett iránymutatást adni a híveknek, hogy miként kezeljék és kerüljék el az ilyen cselekedeteket – írja a portál.

A vasárnapi misével Limában befejeződött Ferenc pápa 22. apostoli útja.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2018. január 23. 20:21
Őszentsége úgy ahogy van, cakli-pakli egy pestis.
gabor7th
2018. január 22. 11:32
Amit főleg a migrig terjesztenek, akik meg olyan jók és szorgalmasak, nem igaz?
Rideg Planeta
2018. január 22. 09:53
Feltűnési mániában szenved ez az ember, úgy viselkedik , mint egy rossz celeb. Nem véletlenül állitották félre Ratzingert...
mokány
2018. január 22. 09:52
1. Nem kellene annyi Izaurát nézni. 2. Ahhoz mit szól, hogy a katolikusok tömegével állnak át protestánsnak Dél_Amerikában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!