Ugrik a pozsonyi kaszinó?

2010. július 15. 18:50

Szlovák lapbeszámolók szerint veszélybe került a TriGranit által tervezett pozsonyi Metropolis szórakoztató megaprojekt. Az új szlovák kormány nem hajlandó elfogadni az előző kabinet által az amerikai üzemeltető, a Harrah's számára jóváhagyott adókedvezményt.

2010. július 15. 18:50

Ivan Mikloš pénzügyminiszter a Hospodarské noviny szerint kijelentette: „abszurd, hogy a legnagyobbak fizetnek a legkevesebbet. Nem értem, mi késztette az előző kormányt az adókedvezmény odaítélésére”. A szlovák pénzügyminiszter a lap szerint olyan törvénymódosítást tervez, amely lehetővé tenné az adókedvezmény visszavonását, ami miatt drágább lenne a beruházás. A lapban sem az amerikai, sem a magyar cég nem kommentálta a szlovák kormány terveit.

A másfél milliárd eurós beruházás építési munkálatai 2010 végén indulnának, a szórakoztatóközpont a tervek szerint öt év alatt épülne fel. A Pozsonyhoz közel létesítendő Metropolis területe meghaladja a tervek szerint az 1,2 millió négyzetmétert, bevásárló- és szabadidőközpontot, élményfürdőt, golfpályákat, szállodákat, kaszinókat, valamint kulturális és konferenciaközpont alakítanának ki.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!