Itt van Kevin Costner utazós applikációja – többet tud, mint a Waze

2023. június 12. 12:35

Az Autio névre hallgató alkalmazás GPS segítségével – az Oscar-díjas színész narrálásával – mesél el történeteket a közelben lévő nevezetességekről.

2023. június 12. 12:35
null

Kevin Costner Oscar-díjas filmrendező nemcsak a filmiparban sikeres: a színész Autio néven egy utazós alkalmazást indított két társával, amelynek célja, hogy élvezetesebbé tegye a felhasználók útját és olyan ismeretekkel vértezze fel őket, amikkel valószínűleg még soha életükben nem találkoztak előtte.

Elárulta a Wizz Air vezére, hová készülnek nyaralni a magyarok, az árakról is beszélt

Idén is a tengerparti úticélok a legnépszerűbbek - árulta el az Indexnek adott interjújában Váradi József a Wizz Air vezérigazgatója. A választás egyik legfontosabb szempont az ár. Elmondta azt is, hogy „ egyre nyitottabbak az emberek más kultúrák megismerésére, keresik a pénztárcabarátabb utazásokat. Nagy népszerűségnek örvend például a Közel-Kelet, Egyiptom vagy épp Törökország".

Az alkalmazás GPS segítségével mesél el történeteket a közelben lévő nevezetességekről, városokról és településekről. Az Autio eredetileg HearHere néven indult 2020 augusztusában mindössze ezerötszáz helyalapú történettel, viszont ma már

Kevin Costnerék applikációja több mint tízezer történetet kínál az Egyesült Államok egész területén,

és több mint 230 000 regisztrált felhasználóval rendelkezik. Bár az Autio jelenleg csak iOS-en érhető el, a vállalat jelenleg egy Android-alkalmazást is tesztel hogy hamarosan a szélesebb nyilvánosság számára is elérhetővé tegye az alkalmazást.

A két és négy perc közötti hosszúságú történetek célja, hogy a hallgatóknak olyan információkat nyújtsanak a látogatott helyekről, amelyekről eddig valószínűleg nem is tudtak. Vannak olyan rövid sztroik, amelyeket maga Kevin Costner narrál, de a mesélők között feltűnik például John Lithgow és Phil Jackson színészek is.

Applikáció, ami összeköt lokációddal

Az ingyenes fiókok öt történetet tartalmaznak, míg a fizetősek – amelyek évi 36 dollárba kerülnek – korlátlan hozzáférést biztosítanak. Ha a felhasználók engedélyezik a helymeghatározást, utazás közben is felfedezhetik a közeli történeteket, viszont akkor is hozzáférhetnek az Egyesült Államok térképéhez és az érdeklődési körüknek megfelelő tartalmakhoz, ha nem ülnek az autóban. Woody Sears társalapító a TechCrunchnak elmondta, hogy bár a legtöbb felhasználója útközben hallgatja a történeteket, sokan használják az alkalmazást repülőn, séta közben vagy otthoni „virtuális utazás” alkalmával.

Kevin Costner társa azt is elárulta,

új piacokat tesztelnek a nemzetközi terjeszkedés érdekében.

„Minden azzal kezdődik, hogy egyetlen történet képes elragadtatni a hallgatót, és összekötni egy hellyel vagy személlyel” – fogalmazott Sears. „Globális szinten naponta több millió ilyen típusú kapcsolatot képzelünk el, ahogy a felhasználók ezen a személyes médiumon keresztül fedezhetik fel a körülöttük lévő világot” – hangoztatta a társalapító.

Nézze meg, hogy működik az Autio:

***

Zavarja a túl sok turista? Akkor ezeket az európai úti célokat felejtse el!

Utazás, nyaralás, turizmus - legtöbbünknek a vidám perceket, a gondtalan kikapcsolódást jelenti ez a pár szó, pedig már nem is annyira új keletű jelenség a turizmusfóbia vagy „túlturizmus", amely a túlzsúfolt városok egyik jellegzetessége lett, s nemcsak a helyieknek, hanem a turistáknak is kellemetlenségekkel járhat.

 

Nyitókép: A volánnál Kevin Costner, mellette Woody Harrelson az Útonállók című filmben.
Kép forrása: 7E ART/UNIVERSAL PICTURES / PHOTO12 VIA AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2023. június 12. 20:09
Vita kezdetnek ha már szexről van szó. Melyik pasi kíváncsi a kedvesének a gyenge pontjára? Tudod ahol elgyengül és utána bármi... de csak gyöngéden... A nő nem lassan eresztő autógumi, amit ha intenzíven pumpálsz tovább mehetsz vele.
panir
2023. június 12. 18:30
Nagyot alakitottak Woody-val a filmben ,ajánlom nézzétek meg.
citromosParizer
2023. június 12. 17:13
ideje, hogy Nagy Ervinnel megcsinálják a magyar verziót állami pénzből, kapjon érte vagy 50 misit, aztán nagy interjút a 444-en, hogy őt elnyomja a kormány
Jose
2023. június 12. 14:05
Ez nagyon jó ötlet, szuper, tetszik. Ki csinálja meg a magyart?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!