Durván fogy a levegő Biden fia körül

2023. március 01. 18:30

A kongresszusi bizottság egyre nyilvánvalóbb bizniszei miatt szorongatja a drogbotrányba keveredett Hunter Bident, aki mind inkább magára marad; most épp a család pénzügyi menedzsere készül dokumentumokkal ellátni a vizsgálóbizottságot.

2023. március 01. 18:30
null
Veczán Zoltán
Veczán Zoltán

Emlékezetes, február első felében az amerikai Kongresszus Felügyeleti és Elszámoltathatósági Bizottsága széleskörű vizsgálódásba kezdett a korrupciógyanús ügyek kivizsgálására azok alapján a bizonyítékok alapján, amiket az elnök fia, Hunter Biden laptopján találtak. Az elnök fia körül fogy a levegő: váratlan húzással ügyvédei elismerték, hogy a 2020-as elnökválasztás előtt kacifántos úton az FBI-hoz került laptop valóban az övé, minekután az ügyészségen 14 oldalas beadványban nehezményezték, hogy törvénytelenül fértek hozzá a laptop tartalmához. Szerintük ugyanis Donald Trump személyes ügyvédjével, „Rudy Giulianival együttműködve fegyverként használta fel a laptopon lévő mocskos és terhelő tartalmakat Joe Biden ellen” – ezzel azonban feltehetőleg éppen Hunter bukását siettették.

A MacBook Pro típusú laptopon talált levelezésekből ugyanis az derült ki, hogy Hunter Biden (cégvezetői tapasztalat nélkül, busás, havi 50 ezer dolláros – 17-18 millió forintos – javadalmazásért) dolgozott egy Burisma nevű ukrán energiacégnek. Emlékezetes, amikor erre az ukrán hatóságok felfigyeltek, Joe Biden nyomást gyakorolt Kijevre, hogy rúgják ki azt a főügyészt, aki a korrupciós ügyeket vizsgálta. 

Emellett arra lehetett következtetni, hogy Biden a cég képviselőjének, illetve más ukrán, orosz és kazah potentátoknak szervezett találkozókat, azaz lobbizott nekik. Egyes utalások szerint a találkozók némelyikén (legalábbis egyikén) apja, az akkor alelnökként fungáló Joe Biden is részt vett.

(Bár ez nem a vizsgálódás tárgya, de a gép sajátként való elismerése emellett azt is megerősítette, hogy a Bidenről napvilágot látott „drogos szexvideókon és fotókon” ő szerepel, holott ezt úgyszintén évekig tagadták. Emellett a csomaghoz közben hozzácsaptak egy kis szexuáliszaklatás-ügyet is – az elnök fia 2018-19-ben állítólag meztelen képeket követelt egy női asszisztensétől, azzal zsarolva, ellenkező esetben visszatartja a fizetését; ahogy az sem, hogy egyébként Hunter több tucat szexvideót is feltöltött saját magáról egy pornómegosztó oldalra).

Az elsődleges cél tehát Joe és Hunter Biden üzleti ügyeinek feltárása,

többek között a kétes eredetű, Kínából és Ukrajnából érkezett adományok forrásaié – például a Biden Center for Diplomacy nevű agytrösztön keresztül egy kínai energiavállalattól, a CEFC-től kapott 1,5 millió dollár (kb. 500 millió forint), illetve azon dollárszázezrek forrásának feltárása, amelyeket az amatőr festőként is működő Hunter állítólag festményeiért kapott.

Hunter megtagadta az együttműködést a bizottsággal, ügyvédei pedig a fent említett ellentámadást indították, többek között Rudy Giuliani és Steve Bannon ellen, kérdés persze, mennyire sikerül ezzel elterelni a figyelmet a Biden-család ügyeiről. A vizsgálatot követelő ügyvédi levél jó helyen landolt – például Kathy Jennings delaware-i főügyész asztalán, akit Hunter néhai testvére, a 2015-ben elhunyt Beau Biden nevezett ki, illetve helyettese, a jelenlegi elnök volt sajtósa – tehát elképzelhető, hogy Hunterék partnerre találnak az ügyészségeken a figyelemelterelő hadjáratukhoz.

A kongresszusi vizsgálóbizottság republikánus elnöke, James Comer természetesen alapos kivizsgálást akar, ami nem csak Hunterre, de a családtagokra, értelemszerűen az elnökre is kiterjed.

Ráadásul úgy tűnik, nekik is akad szövetségesük: Eric Schwerin, aki a laptopon talált információk szerint Hunter „régi üzleti partnere”, és Biden alelnök „közeli bizalmasa és tanácsadója” volt már 2014-ben. Vele kapcsolatban a vizsgálóbizottsági elnök, James Comer nemrég arról beszélt a Foxnak, Schwerin hajlandónak tűnik arra, hogy pénzügyi dokumentumokat adjon át a bizottságnak. „Eddig nagyon együttműködő volt” – fogalmazott Comer, mondván, ha a bankszámlák mozgására rálátnak, az nagyon értékes információkat jelent az ügy feltárásához. Ő nem akárki a történetben: korábban Biden exfelesége ismerte be, hogy a Fehér Házban az akkor alelnöki pozíciót viselő Joe Biden idején 27 alkalommal megforduló Schwerin kezelte Hunterék, sőt, a jelenlegi elnök pénzügyeit, hozzáférése volt a számláikhoz.

Comer feltette a kérdést: ha a kínaiak ekkora összeget adnak Bidenéknek, „feltételezem, azt akarják, hogy megtérüljön a befektetésük – de mit kapott Kína cserébe ezért? Mit adtak ők a kínaiaknak?” Ráadásul Comer szerint az elnök testvére, Jim Biden is részese lehetett a családi biznisznek, „az egyetlen különbség köztük, hogy Jim nem hagyta el a laptopját”

Eközben a körömszakadtig védett elnökfi mögül lassan elfogynak a támogatók.

Van miért magyarázkodnia Hunter Bidennek – jelent meg a The New York Times hasábjain a cikk, amely óvatosan felveti az elnök felelősségét is: „Joe Bidennek egyértelműen fel kell szólítania fiát, hogy működjön együtt – nem a republikánus cirkusszal a Hillen, hanem az igazságügyi minisztériummal” – írta a szerző, aki szerint az ifjabb Bidennel szembeni kivételezésnek azért kell véget vetni, hogy a republikánusok ne használhassák fel az ügy habosítását saját céljaikra; felrótta a családnak azt is, hogy míg Joe Biden a drogellenes harc egyik vezéralakjaként alakította ki saját politikai imázsát, amelynek következtében több százezer embert juttatott börtönbe, addig fia simán kisétált a börtönből. Kurt Bardella, a demokrata kampánybizottság tanácsadója pedig, bár hézagmentesen hozza a Biden-féle kommunikációt, mondván, a Hunter-ügy csak arra jó, hogy elterelje a figyelmet Trumpék ügyleteiről, végtére is eljutott a tagadástól a bagatellizálásig, ami szintén már fél beismerés.

Közben jól láthatóan egyre többen érzik az amerikai polgárok közül is, hogy valami nincs rendben azzal, amit Hunter Biden tett – a FoxNews felmérése szerint a válaszadók alig 18 százaléka gondolta úgy, hogy Hunter nem tett semmi komolyabb rosszat, 36 százalék azt, hogy amit tett, az etikátlan, 37 pedig azt, hogy illegális (a republikánusoknál azok aránya, akik szerint bűncselekmény történt, 69 százalék).

S persze az is megérne egy misét, hogy miközben egyre biztosabbnak látszik, hogy nem alaptalanak a Hunter Biden és az elnök kapcsán felvetett vádak, a laptop pedig immár igazoltan Hunteré, ennek felvetéséért jobb esetben „tényellenőri ejnyebejnyék”, rosszabb esetben tiltás járt a közösségimédia-felületeken, például a Twitteren.

Nyitófotó: Hunter Bidenről kiszivárgott fotó

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. április 21. 16:07
Apuci: "Biden és a megállíthatatlan migráció ... 2016-2070" youtube: https://youtu.be/mGfpWdOs6n4 "EZ NEM EGY ROSSZ DOLOG, EZ AZ ERŐNK EGYIK FORRÁSA." Ez az erőnk egyik forrása ??? Mire is gondolt vajon ..." --- Darien Gap Ez a hely, ahol az ENSZ + az amerikai kormány gyűjti a migráncsokat, hogy Amerikába segitse őket. A cikkben van a video, meg a térkép. Fotók, videó az ENSZ által támogatott Darien Gap-i emberi migrációs táborról, ahol a globális migránsok összegyűlnek, hogy az Egyesült Államokba szállítsák őket. https://www.naturalnews.com/2023-04-12-photos-video-of-un-sponsored-human-migration-camp-at-darien-gap.html Magyarul: https://www-naturalnews-com.translate.goog/2023-04-12-photos-video-of-un-sponsored-human-migration-camp-at-darien-gap.html ---
CsakNézelődök
2023. március 25. 20:07
Azigazipolitikaibűnöző:DonaldTrump.
Sabotage
2023. március 03. 01:44
Te fideszpropagandista szaralak miért nem a schadl- völner ügyröl irogatsz ? Mert órbán apuci nem engedi.. ki nem szarja le mi van amerikában vadbarom!!! Idehaza tovább lopják az emberek pénzét, arról nem mersz írogatni fideszbirka!!!
MaBaker
2023. március 02. 10:51
Elismerésem Veczán úr! Marharégen olvastam már a mandin ennyire alapos, és szerteágazó tényfeltáró cikket az amerikai politikáról. Bárcsak máskor is hasonló alapossággal írnának az egész világ politikai térképét meghatározó amerikai ügyekről!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!