Nem lehet letölteni a Google Playből Trump közösségi oldalát, mert szembemegy az „irányelveikkel”

2022. augusztus 31. 15:30

A Google egyelőre nem engedi közzétenni az androidos okostelefonokon elérhető Play áruházban a Donald Trump volt amerikai elnök tulajdonában álló Trump Media által kifejlesztett Truth Social nevű közösségi alkalmazást - jelentette a CNBC kereskedelmi televízió helyi idő szerint kedden.

2022. augusztus 31. 15:30
null

A Twitter versenytársának szánt oldal az indoklás szerint a hatékony moderáció hiánya miatt sérti az áruház felhasználói feltételeit. Az Axios úgy tudja, hogy a Google azt kifogásolja, hogy bár a Truth Socialban létezik figyelmeztetés, amelyet rátesznek bizonyos posztokra, ha „kifogásolható tartalmat” találnak a portálon, de továbbra is vannak az alkalmazásban erőszakkal fenyegetőző üzenetek.

A CNBC-hez kedden eljuttatott közleményében a Google-t tulajdonló Alphabet részéről azt mondták, több panasz érkezett hozzájuk arról, hogy a Truth Social megsérti a felhasználói feltételeket. A korlátozás értelmében az androidos telefonnal rendelkezők – tehát az okostelefont használók 44 százaléka az Egyesült Államokban - nem tudják letölteni a Truth Socialt.

Az Axios megjegyzi, hogy az Apple felhasználókkal szemben az Android operációs rendszernél a Truth Social megtehetné, hogy saját weboldalán vagy más internetes felületen teszi közzé az applikációt, de ezt egyelőre nem tette meg. A közösségi média részéről elfogadták az indoklást, és azt közölték, dolgozni fognak a hibák kijavításán – tájékoztatott az ügyről először hírt adó Axios hírportál.

Mindazonáltal a Trump Media and Technology cégcsoport vezérigazgatója, Devin Nunes – aki korábban a volt elnök egyik legelszántabb támogatója volt a kongresszusban – azt mondta, a Google hozta a döntést, amely nem a közösségi média elveitől függött. Hozzátette, egyelőre várják, hogy a Truth Social elérhető legyen a Google Play oldalán.

Nem tudom, mi tart ilyen sokáig”

– jelentette ki.

A Google részéről válaszul azt közölték, Nunes állításai nem fedik a valóságot a Trump Media és az áruház közötti egyeztetésről, kiemelve, hogy a techóriás világosan rámutatott a Truth Social szabálysértéseire.

Hisszük, hogy minden amerikainak joga van használnia a Truth Socialt, függetlenül attól, milyen telefonja van”

– áll a Trump Media közleményében.

A közösségi oldalt azt követően hozták létre, hogy a volt elnök körülbelül 88 millió feliratkozóval rendelkező fiókját – a 2021. január 6-án a washingtoni Capitolium ellen intézett, összehangolt támadással kapcsolatban – a Twitter letiltotta.

A Google szóvivője szerint augusztus 19-én közölték Trump közösségi oldalával, hogy az „irányelvek többszöri megsértése” miatt nem veszik fel őket a kínálatba

(MTI, BBC)

Nyitókép: Chris Delmas/AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kybon
2022. augusztus 31. 23:09
Igazából, sz@r lehet libsikomcsinak lenni. Szvsz.
Backstab
2022. augusztus 31. 20:36
Budos komcsi google. Valaki oda is be parkolhatna egy gepet. Titta patti lenne
kérdés
2022. augusztus 31. 20:13
Ez még csak hagyján, de a legújabb, hogy a facebook nyilvános oldalait sem nézhetem meg, ha nem vagyok beregisztrálva. Ilyenkor a gyanútlan facebook fióktulajnak nincs joga föllépni az önkényes felhasználói korlátozások miatt? Merthogy csorbulnak jogaik. Történetesen péládul egy szomszédos vár nyilvános programjait szoktam például így megnézni, mert más módon nem reklámozzák maguk, de ezentúl ez is tiltott tartalom lehet? Vagy annyira nem nő a FB használói tábor, hogy így akarják kényszeríteni az embereket?
nempolitizálok
2022. augusztus 31. 18:02
Akármilyen elkeseredetten csapkodtok, akkor is végetek lesz libsik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!