Szóváltás, megütött rendőr, sörösüveggel megdobott rendőrautó – így telt a csütörtök éjszaka Budapesten

2022. július 15. 06:04

A tiltakozók péntek reggelre meg akarták bénítani a fővárost.

2022. július 15. 06:04
null

Csütörtök este utcai rendbontásba kezdett fordulni a baloldal tüntetéssorozata, péntek reggelre a város megbénítását tervezték – írja a Mediaworks Hírcentruma. Mint arról a Mandiner is beszámolt, több tüntetővel szemben kellett már csütörtökön este 10 óra előtt is intézkedniük a rendőröknek. A Hírcentrum most azt írja, fél 11 után egyre inkább

kezdte elveszteni békés jellegét a baloldal által szervezett tüntetés,

amellyel eredetileg a kisadózó vállalkozások tételes adója, vagyis a kata módosítása ellen tiltakoztak.

Heves szócsaták, rendőrautóra dobott sörösdobozok

Miután a néhány száz demonstráló egy része távozott, az Erzsébet hídnál maradt kemény mag egyes csoportjai egyre hangosabb szócsatába keveredtek a rendőrökkel. Egy graffitizés miatt a tömegből kiemelt ittas nő ellenállt, megütötte az ügyben intézkedő rendőrt, amire egyes demonstrálók is harciasabban kezdtek viselkedni. A tüntetők állítólag az előállítás módja miatt keveredtek vitába az egyenruhásokkal, ezért megpróbálták megakadályozni, hogy a rendőrségi furgon elszállítsa a nőt.

A Telex arról is beszámolt, hogy valaki a hídról

egy rendőrautóra dobott egy zsáknyi sörösüveget és sörösdobozt.

A rendőrök az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése miatt állítottak elő egy férfit a gyűlés helyszínéről, aki az arcát kendővel eltakarva vett részt a demonstráción, és festékszóróval fújta le az aszfaltot. Hasonló cselekményért több személyt is keresett a rendőrség, miközben egyes szónokok arra buzdították a tüntetőket, hogy ilyen helyzetben ne írjanak alá semmi.

Meg akarták bénítani a főváros reggeli forgalmát

A 444.hu-nak egy aktivista arról beszélt, hogy a péntek reggeli csúcsforgalmat is megbénítanák a tüntetők, akik egész éjjel az utcán terveztek maradni. Érdekesség, hogy a Kutyapártnak csupán éjfélig volt engedélye a tüntetésre, mivel úgy vélték, hogy a résztvevők utána „úgyis” hazamennek.

További tüntetések várhatók

Azonban, ha hinni lehet az MKKP vezetőjének, Kovács Gergelynek, a demonstrációsorozat korántsem fulladt még ki, a következő napokban újabb megmozdulásokat terveznek. Márki-Zay Péter civil mozgalma pedig szombatra hirdetett tüntetést a Jászai Mari térre.

Kapcsolódó tartalom

Szürreális piknik, Márki-Zay és graffitik – az Erzsébet hídon tüntet a Kutyapárt
Ellenzéki slágerek, fűszag és hídfoglalás – tudósításunk a Kutyapárt Erzsébet hídi tüntetéséről! Bővebben...

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HunCsz
2022. július 15. 23:33
Tehetségtelen barmok. Kari Geri bandája már régen megbénitótta a fővárost. Hogy lehetett ez a cél és erre fizet gyurka bácsi? Az öreg se a régi
iimre
2022. július 15. 19:57
Jajaja: https://mandiner.hu/cikk/20220715_zavecz_kiszelly_mraz_kata_tuntetes_rezsicsokkentes_haboru_inflacio /A választási pofon utáni feszültséglevezetés zajlik az ellenzéknél – elemzők a Mandinernek
Nemtudommegállni
2022. július 15. 12:10
Ilyen kishülyepicsákból tele a padlás. Hivatalos személy elleni erőszak. 2 év, lesz min gondolkodnia Szegeden!
Cirbi
2022. július 15. 11:10
"Meg akarták bénítani a főváros reggeli forgalmát" Azt Gelgő intézi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!