Elhagyta az első teherhajó az oroszok által megszállt Mariupol kikötőjét

2022. május 31. 13:06

2500 tonna fémtekercset rakodtak a hajóra, amely Rosztovba tart.

2022. május 31. 13:06
null

Egy fémet szállító teherhajó elhagyta a dél-ukrajnai Mariupol városát, és Oroszország felé vette az irányt – közölte egy Moszkva-barát szakadár vezető információja alapján a BBC. Ez az első alkalom, hogy egy hajó kifutott az oroszok által megszállt kikötőből, mióta az a hónap elején az orosz erők kezére került. 2500 tonna tekercset rakodtak a hajóra, amely Rosztovba tart.

(Fotó: A harcokban súlyosan megrongálódott Azovsztal acélmű az orosz ellenőrzés alatt álló délkelet-ukrajnai Mariupol kikötőjében 2022. május 30-án. A stratégiai jelentőségű gyárat az orosz hadsereg május 4-én vette tűz alá.MTI/AP)

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. június 02. 17:53
A vas és acél gyártáshoz, mint alapanyaghoz szükség van vasércre és kokszolható szénre. Feltehetően nem előnyös, ha ezeket az alapanyagokat megdrágítjuk még a szállítási költségekkel is. Úgy gondolom, hogy a kokszolható széntelepre ráépítették a vasgyárat, így csak a vasérc szállítási költsége terhelte a megtermelt vas árát. Ennek a mérséklését a tengeri szállítás tette lehetővé. Mivel a kokszolható szén kifogyott, ennek a pótlása versenyképtelenné tette az itteni termékeket. Az ukránok gondolhattak arra, hogy a Donyec medence más bányáiból pótolják a mariupoli szenet. Az új döntéshozók ezt másként látják.
Highlander07
2022. június 01. 16:37
"Oroszok által megszállt" Te idióta barom szerkesztő :D
elfújta az ellenszél
2022. május 31. 21:15
''Fotó: A harcokban súlyosan megrongálódott Azovsztal acélmű'' Milyen jó kis dácsák vannak a vízparton! Szívesen odamennék lógatni a lábamat a tengerbe, csak az a kérésem, hogy az acélművet bontsák el mert zavarja a kilátást
foldizs
2022. május 31. 18:47
És állítólag magyar kikötőbe tart :D :D :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!