Miért idegesít, hogy Orbán Viktor disznót vág?

2022. január 17. 18:14

Aztán ma reggel rájöttem, mi zavar: a szereptévesztés

2022. január 17. 18:14
null
Ágoston László

„Miért idegesít, hogy Orbán Viktor disznót vág? Ezen gondolkozom, mióta láttam a videót. Sokáig nem tudtam, csak éreztem belül egy mély undort... és kerestem a magyarázatát.

Aztán ma reggel rájöttem, mi zavar: a szereptévesztés.

Kádárt például fotózták a kissámlin, krumplipucolás közben. Hogy jobban magáénak érezze a nép. Hogy azt érezzék, ő is csak egy a kisemberek közül, a nép egyszerű fia.

Én meg valahogy undorodom ettől. Egyrészt mert hazugság a teljhatalmú zsarnokról azt a képet festeni, hogy »közülünk egy«, másrészt mert nem is akarom, hogy a vezér ugyanolyan legyen, mint bárki más.

Nem a legjobbnak kéne vezetni? Annak, aki a legokosabb, legügyesebb, legrátermettebb?

Az én világképemnek jobban megfelelne, ha Orbán a kvantumszámítógépről tartana kiselőadást. Ha a globális felmelegedés elleni élharcos lenne. Ha aközben látnám, hogy azt végzi, ami a dolga.

De ő disznót vág. És mind tudjuk, hogy ezt kell tennie, ez a helyes döntés, hiszen az egységsugarú magyar állampolgár amúgy sem értene egy büdös szót sem, ha a kvantumszámítógépről beszélne vagy a globális felmelegedés ellen harcolna.

És ezért nem is baj, ha neki sincsen fogalma ezekről. Ha nem tudja elvégezni azt, ami valójában a dolga lenne.

De komolyan: el tudod képzelni, ahogy Churchill disznót vág egy választási kampányban? Vagy Deák Ferenc?

A krumplit pucoló vagy disznót vágó diktátor az ország szegénységi bizonyítványa. Amikor az az elvárás, hogy a másiknak se legyen jobb, a szomszéd tehene se éljen boldogabban, akkor sem, ha ő lenne közülünk a legjobb...

... ezért nem is kell a legjobb megválasztására törekedni. Elég, ha azt hazudja, hogy olyan mint mi. Elég, ha ezért szimpatikus.

A miniszterelnök tudjon jól moslékot adni a disznóknak és tudjon sok pálinkát inni. És legyen szegény – ahogy szegény Orbánnak köztudottan »nincs is vagyona«.

Akkor lesz jó vezére a népnek! Akkor nem lesz rá senki irigy! Ha pont olyan egyszerű, mint a szavazója.

És ne feledjük: ez a színvonal már háromszor volt elég Magyarországnak az elmúlt három alkalomból.”

Összesen 269 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulszek
2022. január 18. 14:21
Isten Ágas tonhala nagyot akart mondani, de csak tátogtatott, szokás szerint. A moslék felszínén úszó két szalmaszálba kapaszkodik: Az egyik a kvantumszámítógép, amiről azt kell tudni hogy nem működik a gyakorlatban. Azért, mert ha sikerül is az abszolút nulla fokot fenntartani a működéséhez, a környezet radioaktív sugárzása és a kozmikus sugarak miatt a qubit-ek állapota véletlenszerűen megváltozik. Lásd: https://www.nature.com/articles/s41586-020-2619-8 A második meg a klíma-őrület. Még Cukkerberget is föld alá ekézték amikor egy levágott kakassal pózolt. Pedig a klíma-változás egyik megoldása az, hogy nem szállítani sok ezer km-ről olyat ami helyben is megterem! Helyben termelni, helyben felhasználni! Ez teszi széppé, termékennyé a környéket, ez ad munkát az embereknek és kilátást a fiataloknak! A második megoldási vonal pedig az hogy a bankok és tulajdonosok ne a maximum profitra hajtsanak. Hanem támogassák a helyi kezdeményezéseket kamatmentes hitellel, adjanak ki üzlethelyiségeket minimális profittal. Ha ebben a Maki-klónok tudnak segíteni, akkor mindjárt megváltozik a józan paraszti ésszel gondolkodók véleménye róluk, állítom!
Wadaderika
2022. január 18. 13:49
ÁGOSTON LÁSZLÓ nulla vagy, ne vedd a szádra egyiküket sem, és ne vigyorogj, és hülye is vagy, és miért nem vitted le a szemetet...a fejed is túl kerek, és a füleidből jobban látszik a bal...
Sicario81
2022. január 18. 12:57
"Akkor lesz jó vezére a népnek! Akkor nem lesz rá senki irigy! Ha pont olyan egyszerű, mint a szavazója." Úgy látszik valamiféle verseny van a baloldalon hogy ki tudja jobban megsérteni a Fidesz szavazóit :) Mellesleg ez a kopasz egy egész oldalon keresztül irigykedik a Viktorra.
Málaga21
2022. január 18. 12:28
"Ha a globális felmelegedés elleni élharcos lenne." Nagy elvárás egy liberális "gondolkodóval" szemben, hogy felfedezze az összefüggést a globális felmelegedés elleni küzdelem, és a helyben termelt, feldolgozott majd elfogyasztott élelmiszer propagálása között?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!