Fideszes politikusok floridai konferenciaútja miatt nyomoz a rendőrség

2014. május 14. 10:01

Az Együtt-PM politikusának feljelentése alapján nyomoz a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Tavaly ugyanis egy floridai klímakonferenciára utazott egy önkormányzati képviselőkből és cégvezetőkből álló debreceni delegáció, azonban utóbb kiderült, hogy a kongresszus résztvevői nem is tudtak magyar résztvevőkről – közölte az Együtt-PM.

2014. május 14. 10:01

Káposznyák István, az Együtt-PM debreceni politikusa április 14-én ismeretlen tettes ellen tett feljelentést hivatali visszaélés, közokirat-hamisítás, hűtlen kezelés, költségvetési csaláshoz kapcsolódó felügyeleti vagy ellenőrzési kötelezettség elmulasztása és költségvetési csalás bűncselekmények elkövetése megalapozott gyanúja miatt. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság elrendelte a nyomozást.

Sajtóhírekre hivatkozva felidézték: tavaly novemberben debreceni delegáció utazott egy floridai energiakonferenciára, az utazáson az önkormányzat és számos városi cég vezetői, így a DH-Szerviz ügyvezetője, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, néhány hivatalnok, valamint Pajna Zoltán alpolgármester is részt vett. „A kiutazók által a legnagyobb közösségi oldalra feltöltött képek tanúsága szerint azonban a konferenciázás helyett a résztvevők napoztak, horgásztak, koktéloztak a tengerparton. Ráadásul, mint utóbb kiderült, a kongresszus szervezői nem is tudtak a magyar résztvevőkről” – olvasható az Együtt-PM közleményben.

Az érintett cég- és városvezetők tavaly novemberben – miután az ügy országos visszhangot kapott – közölték: saját költségükön és szabadságuk terhére utaztak.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
*ufó*
2014. május 14. 11:21
„A kiutazók által a legnagyobb közösségi oldalra feltöltött képek tanúsága szerint azonban a konferenciázás helyett a résztvevők napoztak, horgásztak, koktéloztak a tengerparton. Ráadásul, mint utóbb kiderült, a kongresszus szervezői nem is tudtak a magyar résztvevőkről” ha ezt egy forgatókönyvíró beadná ötletnek, visszadobná a producer, hogy életszerűtlen, ennyire segghülye nem lehet senki :)
kukagyerek
2014. május 14. 11:11
Már egyfogú marisnénitől is sajnálják azt a kis karibi utat? Mert biztosan vitték magukkal a seggnyaló híveiket is.
Bradolf Pittler
2014. május 14. 11:01
Kósa már akkor is úgy nyilatkozott, hogy ő utasította a naplopókat, hogy a költségeket fizessék vissza. természetesen csak miután országos hír lett az ügyből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!