Fókusz

2022. július 20. 09:36

2022. július 20. 09:36
null

Tüntetők a katatörvény módosítása ellen szervezett demonstráción az Erzsébet hídon július 15-én. Az új jogszabályt – amelyre Orbán Viktor szerint a nyugdíjrendszer fenntartása miatt volt szükség – heves tiltakozás fogadta, a fővárosban múlt héten szinte mindennap tüntettek az érintettek, illetve a hozzájuk csapódó ellenzéki politikusok és kormányellenes szavazók. Novák Katalin államfő hétfőn közösségi oldalán jelentette be, hogy aláírta a törvényt. „Alaposan megvizsgáltam és megfontoltam az elfogadott törvényt, ahogy a hozzám érkezett észrevételeket is. Olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnom, nem találtam. A törvényhozói szándék, a változtatás célja aligha vitatható” – olvasható a köztársasági elnök Facebook-posztjában, amelyben megjegyezte: helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés. A kata adónemről részletesen Makronóm rovatunkban olvashatnak.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!