Micsoda meglepetés: a BKK járatritkításai mögött is Karácsony embere állhat

2024. január 30. 22:16

Minden jel szerint pusztán szemfényvesztés volt, amit Budapest vezetése a végül visszavont új menetrend kapcsán előadott.

2024. január 30. 22:16

Minden jel szerint pusztán szemfényvesztés volt, amit Budapest vezetése a végül visszavont új menetrend kapcsán előadott – írta a Világgazdaság. A portál szerint az igazi felelős ugyanis nem a BKK, hanem Karácsony Gergely legfőbb bizalmasa lehetett. Hangsúlyozzák, hogy Balogh Samu valószínűleg a főpolgármester kampányát akarta segíteni úgy, hogy közben utasok tömegeinek közlekedésével zsonglőrködött.

Ahogy korábban a Mandiner is megírta, miután egy civil szervezet nyilvánosságra hozta a BKK tervét a készülő járatritkításokról, végül kénytelenek voltak saját maguk is megszólalni az ügyben

Ezt is ajánljuk a témában

Ezek után oda-vissza pattogott a kommunikáció a baloldali városvezetés és a BKK vezetése között. Korábbi önmagával és az általa kinevezett cégvezetővel is ellentmondásba keveredett a főpolgármester. Míg Karácsony Gergely határozottan kijelentette, hogy nem lesz járatritkítás, Walter Katalin BKK-vezér épp az ellenkezőjéről beszélt.  

Ezt is ajánljuk a témában

Később a BKK vezérigazgatója, Walter Katalin egy budapesti háttérbeszélgetésen úgy fogalmazott, hogy az ügyben társadalmi egyeztetésre csak akkor lett volna szükség a mostani intézkedést megelőzően, ha járatok szűntek volna meg, vagy ha hálózati átalakítást hajtottak volna végre. Walter szerint az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha „hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele”.

A Világgazdaság névtelen forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a menetrend módosításának ötlete nem a BKK-tól származik, hanem a városházáról, egyenesen a főpolgármester legszűkebb környezetéből. Információjuk szerint 

az egész ötlet mögött Karácsony Gergely kabinetfőnöke, Balogh Samu áll.

A Világgazdaságnak név nélkül nyilatkozó informátorok azt állították, hogy a menetrend módosítása Balogh Samu nagy sztorija volt, amelynek végrehajtása aztán a BKK-ra hárult. De a főpolgármester kabinetfőnöke nem pusztán „várostervezői” szemüvegen keresztül tekintett a járatritkításokra, hanem politikai haszonszerzés lehetőségét látta benne. „Az önkormányzati kampányban egy kerületi szívességkeretet akart létrehozni, amiből aztán ki lehet szórni járatbővítéseket és pluszteljesítményt, ezzel segítve a kerületek kampányát. Cserében pedig Karácsony Gergely támogatását lehetett volna kérni a népszerűbb polgármesterektől. Innen jött az egész” – fogalmazott egyikük. 

Fotó: Képernyőfotó

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
romanes-eunt-domus
2024. január 31. 06:37
Ha Karigeri elolvassa ezt a cikket, dühbe gurul, és PULYKAVÖRÖS lesz.
romanes-eunt-domus
2024. január 31. 06:35
Miért van olyan érzésem, hogy a DK szivárogtatta a Világgazdaságnak az információt?
Kristály
2024. január 31. 06:02
Tipikus szociáldemokrata teljesítmény . Fő tevékenységük az elvonás, nyomoritás. És van akik ezekre szavaz.
okoskodoforumlako
2024. január 31. 06:00
Ez egy kibaszottul súlyos ügy, mert tényleg mindent megmutat ezekről az aljadékokról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!