Magára hagyták Márki-Zayt a bukás után, de „nem hivatalosan” megígérték, hogy nem lesz ellenfele Hódmezővásárhelyen

2023. december 08. 15:15

A csúfos kudarcot vallott korábbi ellenzéki összefogás csúcsjelöltje ezért optimista, de a kormány oldaláról „nagy ellenszélre” számít.

2023. december 08. 15:15

„Nem egyeztetett az ellenzéki pártokkal, de nem hivatalosan több párt is jelezte, hogy nem indít ellenjelöltet vele szemben” – olvasható az Index pénteki cikkében, amelyben Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármestert kérdezték az újrázásáról.

Így vélekedik Márki-Zay a korábbi szövetségeseinek hozzáállásáról

„Hódmezővásárhelyen már egyértelművé tettem újraindulási szándékomat, erről azonban hivatalosan egyetlen párttal sem egyeztettem” – közölte az Indexnek nyilatkozva Márki-Zay Péter, aki szerint egyébként Hódmezővásárhelyen nincsenek is érdemben jelen az ellenzéki pártok.

„A Jobbik régebbi helyi szervezete inaktív, volt tagjaik többnyire ma a mi civil körünk aktivistái. Az MSZP-tagsággal hasonló a helyzet, a helyi elnök Kis Andreával ugyan megromlott a viszony, de

a szimpatizánsok többsége továbbra is bennünket támogat, ahogy az MSZP országos szervezetével és vezetőivel is kimondottan baráti a viszony”

– idézi a polgármester fejtegetését az Index.

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: Márki-Zay szocialista alpolgármestere, Kis Andrea azt követően mondott le, hogy nem simultak el a nézeteltérések közötte és a polgármester között. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

A többi korábbi szövetségeséről Márki-Zay azt nyilatkozta a lapnak, hogy „Momentum, DK, LMP helyben tudomásom szerint nincs, ettől függetlenül, sajtóhírek alapján Ungár Péter készülhet arra, hogy ellenjelöltet állítson, nem a győzelem reményével, hanem az ellenzéki siker esélyének rombolása céljával.”

A miniszterelnök-jelöltként megbukott politikus tehát optimista

A hódmezővásárhelyi városvezetés „optimista, kiemelkedően sikeres négy év után bízunk az újraválasztásban és az általunk képviselt demokratikus, nyugati, keresztény kultúra további terjedésében” – fogalmazott Márki-Zay Péter. 

Kérdés, hogy mennyire hihet a polgármester azoknak a „nem hivatalos” jelzéseknek, amelyek kapcsán joggal merülhet fel az olvasókban a kép a 2022-es választásról, amikor Márki-Zay Péter beszéde során, melyben beismerte vereségét, korábbi baloldali szövetségesei nem jelentek meg a színpadon és nem álltak ki mellette. Vagyis se Gyurcsány Ferenc, se Dobrev Klára, se Karácsony Gergely, se Jakab Péter, de még Fekete-Győr András sem volt jelen a baloldal miniszterelnök-jelöltjének beszéde során a politikus mögött a színpadon. Erről itt írtunk

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szomszéd
2023. december 09. 06:07
Ez mind mese! Szerintem Lázár Jani meg Maki egy pofa sör mellett még a 22-es választások előtt megállapodtak, hogy megvezetik a komcsikat. Elég kreatívak szerintem, hogy 24-re és 26-ra is legyen ötletük :-)
survivor
2023. december 08. 17:53
Legyen újra miniszterelnök jelölt ! Kell az új kétharmad !!!
lendvaiildiko
2023. december 08. 16:02
Ha a vásárhelyiek megint megválasztják a maki, zárjuk ki hmvhely-t Magyarországból. Egyszerűen nem értem, hogy egy valaha annyi értelmes elmét felmutató település, hogy hibbanhatott meg ennyire, hogy ezt makit, ezt a hülyét már másodszor megválasztottam.... Remélem, ekkora hibát mégegyszer nem követnek el.
johannluipigus
2023. december 08. 15:53
Vásárhelyt behúzhatja a majom (a helyi körülményeket ismerve ez nem lenne csoda), de lévén Amerikában kiképzett ügynök, az ország kormányzását vétek lenne rábízni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!