Kisiklott és felborult egy tehervonat Nagymarosnál

2023. december 30. 15:55

Kiderült, hogy ezért szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között.

2023. december 30. 15:55

Kisiklott és felborult egy tehervonat négy kocsija a nagymarosi állomáson, a helyszíni vizsgálat és a műszaki mentés ideje alatt – bizonytalan ideig – szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között, emiatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között – közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Budapest-Vác-Szob vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani.

Vác-Verőce-Nagymaros-Szob között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket a menetrend szerinti járatain – jelezték.

A nemzetközi vonatok eredeti szerelvényei egyelőre Szobról fordulnak vissza Pozsony felé. Szob és Vác között mindkét irányban pótlóbuszok szállítják az utasaikat, Vác és a Nyugati pályaudvar között pedig motorvonat közlekedik a nemzetközi vonatok szerelvényei helyett – áll a közleményben.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2023. december 31. 09:14
Az uticél valószinü Újkazária, vagy Románia volt. Ha az utóbbi, lehet az ott állomásozó jelentős amerikai kontingens volt a cél. Természetessen szigorúan békés célu termék a rakomány, élelmiszer segély, gyógyszer alapanyag, egyebek. A veszélyes árura figyelmeztető táblát nyilván véletlenül ott felejtették, vagy a takarása a balesetkor véletlenül eltünt. Megjegyzem, ez is komoly szabályszegés. Egy magyar mozdonyvezető, közuton jármű vezető, külföldön már a börtönben űlne. Ha megsérült, rabkorházban.
Ad majorem Dei gloriam
2023. december 30. 22:59
Hadd tippeljek: magánvasút, és nem a Rail Cargo Hungária volt.
Zsolakomarom
2023. december 30. 18:22
szep volt, Orban
Obsitos Technikus
2023. december 30. 17:32
De elmehetne a picsába ez a sok magánvasúti kóceráj is a műszakilag felkészült állományával...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!