Elk*rták ezt is! – berágott Elon Muskékra a defektet kapó Kálomista Gábor

2023. december 23. 12:31

Szinte csak rossz tapasztalatai voltak az elektromos autóval a producernek.

2023. december 23. 12:31
null

Ősszel, a péntek délutáni csúcsforgalomban kapott defektet Kálomista Gábor producer az M7-es autópályán újonnan vásárolt Tesla S Plaid típusú kocsijával, derül ki az Index cikkéből.

Az eset azért is dühítette Kálomistát, mert már az átvétel során feltűnt neki, hogy az autóban pótkereket és gumijavító készletet nem látott. Meg is kérdezte, mi a teendője, ha defektet kap. A szalonban megnyugtatták, hogy ebben a nem várt, és nem is túl valószínű esetben hívja a Tesla által megadott telefonszámot, és azonnal intézkednek.

Ehhez képest nagyon hosszú várakozás után sikerült kapcsolatba kerülni a Teslával. „Intézkedést ígértek, de semmi nem történt, később már a hívást sem fogadták” – mesélte a producer.

A producer néhány óra múlva belátta, hogy a hightech villanyautóhoz járó magyar asszisztencia egyelőre nem tökéletes, szerzett egy autómentőt, és saját költségére vitette vissza a lesántult kocsit Budapestre.

Akkor még úgy gondolta, hogy senkit sem szabad elítélni az első hiba alapján, adott hát a Teslának még egy esélyt. Olyannyira, hogy december elején ezzel vágtak neki egy horvátországi kirándulásnak a feleségével, de ezúttal is ugyanaz történt, mint néhány hónappal korábban, csak a horvát autópályán.

Itt kiderült, hogy a horvát segélyszolgáltatás sem tud több segítséget adni a magyarnál, újra autómentőre és többórás leállósáv melletti várakozásra kényszerültek Kálomistáék.

A producer szerint a kocsi nem biztonságos, az asszisztens szolgáltatás nem működik, a márka hazai vásárlójaként többszörösen cserben hagyva érzi magát, ezért az autóval kapcsolatos szerződés felbontására kényszerül. Visszaadja az általa életveszélyesnek tartott járművet, ragaszkodik a vételár visszafizetéséhez, és az okozott költségek, valamint az elszenvedett erkölcsi kár megtérítéséhez.

Bár Elon Musknak valószínűleg most nem ez a legnagyobb baja Európában, Kálomista mégis felháborítónak tartja, hogy egy tengerentúli világvállalkozás egyszerűen figyelmen kívül hagyja a magyar fogyasztóvédelmi szabályokat. A perektől nem idegenkedő producer szükség esetén jogi úton is kész megvédeni igazát, ám az eset kapcsán egy dokumentumfilm-sorozat lehetősége is megfordult a fejében – írja az Index.

Nyitókép: Földházi Árpád, Mandiner

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Király Kávéház
2024. január 30. 14:20
Én már több -százezer Kilométert levezettem de defektem sohasem volt. Utoljára akkor volt defektem, mikor Anyu vezette a KisPolszkinkat még 1988 -ban, és a szomszéd faluból jöttünk vissza.
egonsamu
2024. január 03. 19:03
Nekem több mint 30 éve volt az eddigi utolsó gumidefektem, amit egy autópálya-épitlezés elhúzott sávján heverö éles vasdarab okozott. Szerencsére szükségkerék, emelö, kerékkulcs és egy kiállási lehetöségem is volt. Aki valamilyen számomra érthetetlen okból villanyautóval akar járni, az ne csodálkozzon a hibákon. Bár ilyen gyakori gumidefekt föleg autópályán igazán ritka dolog...
nemecsek-3
2023. december 24. 01:32
A Teslát azoknak csinálták akinél nem probléma a defekt, mert nem olyan utakon járnak, ha mégis defekt akkor nem gond másik autót venni, ha meg szervíz kell akkor ott ahol ezek a gazdagék vannak 5 percalatt ott vannak a szerelők és szerelnek, vagy hozták a pótautót. Erre európában várni kell, és úgy néz ki egyre többet. Arra is kíváncsi lennék még, mi lesz, ha egyszer csak tényleg kifogy az ottó-motor. Vajon a villamosművek fel van/lesz készülve arra, hogy a benzinkutakon naponta kiszolgált giga Joulokat vezetéken elektronokkal ki tudja váltani mondjuk egy Káposztásmegyeri lakótelepi viszonylatban
Namond
2023. december 23. 20:10
Szegény Kálomista Gábor bedőlt a zöld propagandának, mivel a hazai média mélyen hallgat az akkumulátoros autók kigyulladásának gyakoriságáról. Amúgy miért nem hívta a Sárga Angyalt? Nem autóklub tag? Idáig céges gépkocsival járt? Talán a TESLA is céges kocsi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!