„Sokkal zöldebb rakpartra lenne szükség” – Karácsony bejelentette, mit akar kezdeni az alsó rakparttal

2023. szeptember 22. 14:50

A főpolgármester szerint vissza kell adni a budapestieknek a Dunát.

2023. szeptember 22. 14:50
null

Karácsony Gergely pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a főváros olyan állapotot kíván létrehozni a pesti rakpart átalakításával, ami visszaengedi az embereket a város „főutcájához”, a Dunához. A politikus úgy fogalmazott, a cél számára, hogy a rakpart a jelenleginél sokkal tágabb társadalmi igényt és sokkal több társadalmi szereplőt tudjon kiszolgálni, 

ennek érdekében pedig széles körű párbeszédet indítottak útjára szakmai és civil szervezetek bevonásával.

Szavai szerint ahogy most kinéz a rakpart, az senkinek sem jó, egy sokkal zöldebb rakpartra lenne szükség, ami nem csupán a közlekedést tudja kiszolgálni. A politikus felidézte, hogy Budapest valójában a Duna révén jött létre, és a város egyesítése a hidak megépítése nélkül nem valósult volna meg. 

„Ezért a rakpart, aminek a neve is jelzi, hogy régebben rakodópartként, vagyis közösségi térként szolgált a többi között a vásárok rendezése miatt, meghatározza a város karakterét. 

Ezt a komplexebb funkciót kívánjuk visszaadni az átalakításával”

– közölte.

Karácsony Gergely elmondta, választási programjában a rakpart időszakos megnyitásait vállalta, regnálása során pedig elindult a rakpart hosszú távú hasznosításának tervezése.

A megvalósításhoz szükségesek az európai uniós források”

– fogalmazott.

Sipka Gábor, a Magyar Autóklub főtitkárhelyettese is részt vett a sajtótájékoztatón és elmondta, az autóklub nem ellenzi az átalakítást. Ugyanakkor szeretnék, hogy a város mindenki számára, így az autósok számára is élhető legyen. A szakember szerint úgy kell átalakítani a rakpartot, hogy ne lehetetlenüljön el a közlekedés.

Közlése szerint ennek érdekében a kezdetektől részt vesznek a rakpart átalakításáról szóló egyeztetésekben és örülnek az együttműködésnek. 

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smokey-eye
2023. november 02. 22:21
A Főpolgármesteri Hivatal, gyakorlattal rendelkező motorcsónak sofőrt keres . A jelentkező, főnöki utasításra legyen képes a vízi közlekedés szabályait " rugalmasan " alkalmazni . Lebukás esetén a felelősséget magára kell vállalnia, de az ilyenkor kiosztott fegyelmit, zsíros prémiummal ellensúlyozzuk . Jelentkezéseket " OMERTA " jeligére a hivatalba kérjük .
DrPepper
2023. október 18. 04:00
Ez bele akar minket lövetni a Dunába?
blondibarbi
2023. szeptember 24. 14:38
Ahol most vagy, az az ország fővárosa, húzzál haza a faludba, te sutyerák ! Tudjuk, hogy ott is utálnak, de tényleg megvárod, míg biciklin hajtanak haza...??? Hosszú ám az út Nyírtassig és végig nagyon szar lesz...! "Választási rendszerekkel és választói magatartással" ott is foglalkozhatsz majd szabadidődben, miután aznap már valami értelmeset is csináltál. Bár a tapasztalat azt mutatja, hogy ha nem teszik eléd készen az ételt, te még éhen halni is képes vagy, nemhogy bármi, akár a legegyszerűbb munkára alkalmas legyél. Szánalmas óriáscsecsemő...
alexandrosz-2
2023. szeptember 23. 10:52
Csaxólok, hogy a fikabanyász taknyos buzi vizltézifattyú, meg a segglika a fürjes is ezen ügyködött, míg tehette. Ahol az autóklub(!!!!) is egyetért egy ilyen faszsággal 60 évnyi autósellenes ámukfutás és eszeszement sarcolás után, ott már nincs remény. Judapest belefulladhat a saját woke mocskába. Minden zsidófészeknek ez a sorsa Kaliforniától Berlinig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!