Egyre több az öngyilkos a Mammutban – már a II. kerület polgármestere is megszólalt az ügyben

2023. augusztus 01. 11:20

„Közösen meg fogjuk találni, hogyan lehet biztonságosabbá tenni az épületet” – írta Őrsi Gergely.

2023. augusztus 01. 11:20

Július 30-án egy nő leugrott az egyik emeletről a budai Mammut bevásárlóközpontban. Május végén is hasonló hír érkezett a bevásárlóközpontból.

Ezt is ajánljuk a témában

A tragikus hír miatt megszólalt Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere. „Egyeztetést kezdeményezünk az üzletközponttal, ahol a sokadik öngyilkosság történik, remélve, hogy közösen találunk megoldást” – írta a Facebook-oldalán.

Az elmúlt 13 évben ő volt a hetedik olyan ember, aki a pláza emeletéről levetve magát lett öngyilkos”

– foglalta össze az elkeserítő tényt.

A politikus saját állítása szerint a továbbiakban azon fog dolgozni, hogy biztonságosabbá váljon a bevásárlóközpont. „Első lépésként felvettük a kapcsolatot az üzemeltetőkkel, reméjük, közösen meg fogjuk találni, hogyan lehet biztonságosabbá tenni az épületet” – írta Őrsi Gergely.

Amennyiben öngyilkossági gondolatai vannak vagy aggódik valakiért, a nap 24 órájában hívhatja az ingyenes, anonim lelki elsősegély-szolgálatot a 116-123 és a 06-80-810-600 telefonszámon.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. augusztus 01. 21:09
Felesleges ez a fontoskodás, aki ugrani akar ugrani fog.
nempolitizalok-0
2023. augusztus 01. 17:12
A fiatalnak kerülnie kell a libsiket és akkor nem lesz depressziós.
Obsitos Technikus
2023. augusztus 01. 15:41
Hát tiltsátok be..
Akitlosz
2023. augusztus 01. 15:15
Vannak ikonikus helyszínek. Veszprémi viadukt például. Ott az volt a nagy ötlet, hogy az alját ültessék be fákkal. Hátha elriasztja az öngyilkosjelölteket, ha még jobban széttrancsilózódnak. Mamutnál javaslom, hogy bontsák vissza egy emeletesre! Annyiról már nem érdemes leugrani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!