A BKV az utasokat okolja az M3-as metró liftjeinek meghibásodásaiért

2023. július 10. 11:51

A közlekedési vállalat szerint az utasok közlekedési kultúrája okozza a problémákat.

2023. július 10. 11:51

Az elmúlt hetekben többször is meghibásodtak  a liftek a 2023 nap alatt, 225 milliárd forintból felújított M3-as metró vonalán – írta a Világgazdaság. A lap meg is kereste a főváros közlekedési vállalatát, hogy megtudja mi okozza a fennakadásokat. A BKV válaszában azt írta: „a BKV Zrt. karbantartó személyzete ilyenkor azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket az esetleges hibák mielőbbi elhárítására, amelyek

az esetek döntő többségében az utazóközönség nem megfelelő utazási kultúrájából adódnak.”

A vállalat azt is megjegyezte, hogy mivel ezen felvonók még a garanciális időszakban vannak, a garanciális jellegű hibák kijavítása a felújítást végző vállalkozó érdekkörébe tartozik. A Világgazdaság arra is rákérdezett, hogy eddig hány alkalommal és milyen hosszú ideig nem használhatták az utasok a lifteket, de erről csak annyit írta a vállalat, hogy „a hibajavítás a legtöbb esetben jellemzően perceket vesz igénybe, azonban előfordulhat hosszabb időtartamú javítás is a hiba jellegéből adódóan”.

Ezt is ajánljuk a témában

A Világgazdaság arra is emlékeztetett, hogy az M3-as metróvonal rekonstrukciójával párhuzamosan mind a húsz megállót akadálymentesítették a peronszint irányába. A belvárosi szakasz hét mélyállomásából hatnál ezt úgynevezett ferdeliftek beépítésével érte el a BKV, egyedül a Deák téri kapott függőleges liftet. A ferdeliftek stockholmi mintára épültek meg a kék metró vonalán, ezek a szerkezetek afféle föld alatti budavári siklók, amelyek a mozgólépcsők mellett futnak – írta a lap. 

Azt is felidézték, hogy a fővárosnak az akadálymentesítéshez hasonlóan a metró klímatizálása is technikai kihívást jelent. A BKV ezzel kapcsolatban azt  közölte, hogy jelenleg

áll a közbeszerzés amit az M3-as metró szerelvényeinek klimatizálására írtak ki.

Hozzátették ugyanakkor, a vizsgálatok alapján technikailag megvalósítható a légkondicionáló berendezések felszerelése. A főváros a fejlesztés költségére, illetve az orosz–ukrán háborúra hivatkozik, mondván, a metrók felújítását végző orosz gyár garanciavállalása miatt tárgyalni kell a munkálatokról, de ezt akadályozza az Oroszország elleni európai uniós szankciók hatása – írta a Világgazdaság. 

***

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. július 13. 11:28
A BKV az utasokat okolja az M3-as metró liftjeinek meghibásodásaiért..............................................................................................................................................Teljesen jogosan, hiszen ők próbálnak vele könnyebbséget szerezni maguknak. Aki ilyen, az antiszemita, nyilas, rasszista és csak bajkeverő. Szegény lift, ha békén hagynák, soha nem romlana el. (Persze akkor sem, ha jó minőségben és erre a célra készült volna. A londoni metróban is van itt-ott lift, de azok úgy tűnik, soha nem romlanak el, még a háborúban működtek talán.)
fatman
2023. július 10. 17:48
le kell cserélni a kurva népet! alkalmatlanok!!! vagy, olyan lift kell, ami a semmibe nyílik, onnantól megoldja Darwin :)))
Namond
2023. július 10. 17:46
A BKV miért nem teszi vitrinbe a lifteket, ha csak mutogatni akarja, hogy van olyan is? Amúgy kamugeli, hova a kurva anyájába tette a metró kondikat?
konfucius
2023. július 10. 15:30
Hát a nyüvesek nem beszállnak a liftbe? Oszt még a gombjait is megnyomkodják. Skandallum.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!