Vásárhelyi Mária: Nem vicces, amikor a nem kormánypárti sajtó átveszi a „dollárbaloldal” dumát

2023. január 30. 12:56

Kifakadt a Facebook-oldalán a szociológus, aki szerint kártékony volt „átvenni a (szélső)jobboldal jellemzésére a »nemzeti«, »polgári«, »keresztény« stb. jelzőket”.

2023. január 30. 12:56
null

Vásárhelyi Mária Facebook-poszttal jelentkezett a „dollárbaloldalazás” kapcsán. A szociológus kifejtette, hogy „nem vicces, amikor a nem kormánypárti sajtó átveszi a »dollárbaloldal« dumát. Ahogyan nagyon kártékony volt átvenni a (szélső)jobboldal jellemzésére »nemzeti«, »polgári«, »keresztény« stb. jelzőket. Ezzel aktívan hozzájárul a nem kormánypárti sajtó ezeknek a fogalmaknak a szélsőjobb (NER) általi kisajátításához”.

Vásárhelyi hozzátette, szerinte a NER-nek mindegy, hogy „ironikusan vagy komolyan használja ezeket a jelzőket a média”, a lényeg az, hogy „összeragassza a jelzőt és a jelzett fogalmat és így átmenjen a közbeszédbe”.

– szögezte le.

Nyitókép: MTI/Kallos Bea

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sclerotic
2023. január 31. 05:52
"Az kiabál, akinek a háza ég!"...
balbako_
2023. január 30. 18:34
Lehetne Euróbaloldal is?
őrnagyőrnagy
2023. január 30. 17:52
Mári, neked nem jutott a léből, azért rinyálsz? Még a sajátjaidnak sem kelessz? Mondjuk ezt megértem...
Krupp Skya
2023. január 30. 17:38
Dollár Klára nagyon hallgat, csak nem összeeurózta magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!