Nyílt levél a magyar bíróknak!

2022. október 31. 10:30

Talán a hazai bírók csak a jobboldaltól és a nemzeti erőktől függetlenek, míg a baloldaltól és a liberálisoktól függenek?

2022. október 31. 10:30
null
Kovács András
Kovács András

„Pár nappal ezelőtt látott napvilágot egy fénykép. Ezen az volt látható, hogy a magyarországi amerikai nagykövet két bírót fogadott. Persze lehet, hogy nem fogadta őket, hanem egyszerűen utasításokat adott nekik, és ellátta őket a megfelelő ukázokkal, hogyan is kell függetlenül ítélni. Ezt soha nem fogjuk megtudni. Azonban van egy dolog, ami nem hagy nyugodni.

A hazai bírák úton útfélen azt hangoztatják, hogy a világon a legfontosabb a függetlenségük biztosítása. Valahogyan nem fér a fejembe, hogyha ennyire fontos a bírói függetlenség, akkor miért nem határolódnak el attól a két úrtól, akiket David Pressman fogadott. Ha valóban fontos a bírói függetlenség az illetékeseknek, akkor nagyon jó lenne olvasni a Kúria és az összes bírói érdekvédő szervezet nyilatkozatát arról, hogy senki beleszólását nem fogadják el a munkájukba.

Ezzel szemben pontos úgy hallgatnak a bírók, mint az a bizonyos a fűben. Mindezek alapján az a balsejtelmem, hogy a sokszor hangoztatott bírói függetlenség csupán egy álca. Talán a hazai bírók csak a jobboldaltól és a nemzeti erőktől függetlenek, míg a baloldaltól és a liberálisoktól függenek? Jó lenne, ha Tisztelt Bíró Urak kiállnának és elhatárolódnának Vasvári és Matusik Uraktól, majd pedig elzavarnák őket jó messzire a bírói szakmától! Ez lenne az igazi függetlenség garanciája!”

 

Két magyar bíróval találkozott az amerikai nagykövet

Twitter üzenetben számolt be David Presmann amerikai nagykövet arról, hogy találkozott két magyar bíróval, Matusik Tamással és Vasvári Csabával, akik az Országos Bírósági Tanács (OBT) tagjai is - írja a Tűzfalcsoport. A blog információja szerint az ügy bírósági körökben megütközést keltett, van, aki szerint ez durva beavatkozást jelent a magyar igazságszolgáltatásba.

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2022. október 31. 22:01
Bandi,amikor a Szájerné tárgyalt az amerikai nagykövettel,miért nem volt ekkora pofád?!
kaltran
2022. október 31. 17:31
nem nyíltlevelezgetni kéne, hanem tökön rúgni a teljes bírói kart. Felteendő a kérdés: ki kormányoz Magyarországon? Mert lassan az látszik, hogy a Fidesz kormány csak egy látványpékség, ha ilyeneket megenged.
Toronyóra
2022. október 31. 15:36
Eljött az ideje Pressman nagykövetet szépen hazaebrudalni.
Kétes
2022. október 31. 14:35
Az ilyen "bírának" semmi önbecsülése nincs, így hát alkalmasak idegen érdekek szolgálatára. A legnagyobb baj azonban mégis az, hogy a bírói kar túlnyomó többsége sem mentálisan, sem szakmailag nem alkalmas a feladataik ellátására. Akinek volt dolguk velük annak vannak saját tapasztalatai. Nem beszélve arról, hogy mindegyik bírónak van évfolyamtársa, sógora, komája, barátja, barátnője, telefonregisztere stb. Miről beszélünk hát bírói függetlenség örve alatt? És akkor még az ügyvédekről, vagy a végrehajtókról nem is beszéltünk! A jurisztokrácia az ország rákfenéje és még hazát is árulnak némelyek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!