Niedermüllerék járdát szűkítenek a Dohány utcában

2021. május 28. 13:36

Szűkítik a járdát egyes erzsébetvárosi utcákban, hogy az autók fél kerékkel parkolhassanak rajtuk.

2021. május 28. 13:36
null

Több erzsébetvárosi utcában a járdán is lehet majd parkolni – tudatta az önkormányzat döntését közösségi oldalán Vitézy Dávid. Ennek értelmében:

  • a mai 140 centiről 75 centiméterre szűkítenék a járdát a Dohány utcában,
  • az autókat fél kerékkel a járdára parkoltatnák a Wesselényi utcában,
  • csökkentik a járda szélességét a Nefelejcs utcában is.

A DK-s polgármester, Niedermüller Péter által aláírt dokumentum a trolik akadálytalan közlekedésével indokolja az intézkedést. Kispál Tibor alpolgármester a kerületi lapban azt nyilatkozta, csúcsidőben nagyon lassan haladnak a buszok, ráadásul nem férnek el a szabálytalanul parkoló autók miatt.

Miközben minden európai nagyváros gyalogosbarátabbá, kerékpárosbarátabbá és zöldebbé igyekszik tenni a belvárosát, nálunk a járdára festi a BKK és Erzsébetváros önkormányzata a parkolókat”

– írta a Budapesti Fejlesztési Központ igazgatója. 

Vitézy Dávid hangsúlyozta: néhány szabálytalanul az útra lógó autó vagy furgon miatt nem a gyalogosakt kellene büntetnie a kerület vezetésének.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fideszes gentleman
2021. május 28. 20:50
Éljen a 21. századi zöld és élhető Budapestért harcoló DK! Ja, nem ide. Azt is megértük, hogy a nagy gyalogos és biciklibarát ellenzék a járda szélességét csökkenti, hogy elférjenek a parkoló autók. LOL! Ez a baj a 95%-ban csak szolgálati kocsival közlekedő polgármesterekkel, mint ez a vén komcsi, hogy lövése sincs, milyen tömegközlekedni és gyalogolni. 75 cm-en lehetetlen elférni, szembejövő gyalogosforgalomra pedig még a duplája is kevés lenne.
Knerten
2021. május 28. 18:27
Nagyonzőőőd.
marica61
2021. május 28. 16:30
ez jellemzö a moslék koaliciora a fövárosban is hazug,aljas kamu geri járdát szélesit a szerencsétlen ész nélküli nidemüller járdát szükit. jo nagy közöttük az egyeztetés,egyetértés
u.hu
2021. május 28. 16:17
Ránézésre degenerált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!