Kis médiaháború Nagykanizsán – kirúgták a médiacég balos vezetőjét, a DK védelmébe vette

2021. május 20. 07:00

Balogh László polgármester visszahívta az önkormányzati média eddigi vezetőjét, az Együtt 2014 volt aktivistáját. A Demokratikus Koalíció képviselője szerint nevetséges indokkal tette.

2021. május 20. 07:00
null

Egyre nagyobb politikai feszültséget szül Nagykanizsán, hogy Balogh László polgármester visszahívta pozíciójából Tar Mihályt, a helyi önkormányzati médiacég, a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. vezetőjét.

Tar Mihály a 2019-es önkormányzati választásokat követően került a Nagykanizsai médiacég élére, miután az ellenzéki összefogás pártjai az Éljen a Városunk Egyesület keretében többséget szereztek a képviselő-testületben. Tar, aki egyébként korábban a Bajnai-féle Együtt 2014 aktivistája volt, a baloldali Nagykanizsai Demokratikus Kerekasztal nevű félhivatalos szervezet elnöke.

A polgármester döntését szerdán hosszabb írásban jelentette be, és azzal indokolta, hogy Tar többszöri polgármesteri utasítás és figyelmeztetés ellenére sem indította el a nyomtatási és lapterjesztési szolgáltatásokra vonatkozó közbeszerzést.

Balogh bejegyzésében közölte azt is, hogy Tar munkájával kapcsolatban súlyos szakmai és etikai kérdések vetődtek fel.

A polgármester állítása szerint Tar Mihály rendszeresen személyes célokra és véleményezésre használta a közpénzből fenntartott Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. sajtófelületeit, és politikailag elfogult tájékoztatást végzett, ráadásul több korábbi kijelentése miatt helyreigazításra kötelezték.

A DK képviselője védte meg a kirúgott médiavezetőt

A kirúgott vezető válaszában ugyanakkor azzal védekezett, hogy a polgármester meghatározott feltételekkel kiírt pályázatot kért tőle, amit ő hivatalos levélben visszautasított, mert az szerinte a piaci árnál jóval magasabb összegű beszerzésre kötelezte volna a céget.

Tar megjegyezte, hogy ugyan „nem szívesen szív egy levegőt ezzel az emberrel” (Balogh Lászlóval), mégis gesztust gyakorolt és felajánlotta, hogy egyeztessenek a közbeszerzésről, de nem kapott választ. Szerinte a polgármester határozata egyébként sem tartalmazott határidőt, így nem kérhető számon a teljesítése. 

A kirúgott vezetőt Horváth Jácint, a DK helyi önkormányzati képviselője is védelmébe vette.

A Gyurcsány-párti politikus szerint Balogh kihasználta a veszélyhelyzet meghosszabbítását és hatalmát kihasználva nevetséges indokkal távolította el a médiacég vezetőjét. A DK-s politikus úgy fogalmazott, „Célozgat erre, célozgat arra, csúsztat és gyanúsít. Semmi extra, megszoktuk. Cseresnyés Péter polgármestere.” Horváth Jácint és Tar Mihály ismeretsége vélhetően régebbi, ugyanis a politikus a közelmúltban megosztotta a Fcebookon a Tar által közzétett szálláshirdetést.

Balogh László polgármester közölte, Tar Mihály helyére eddigi helyettesét, Mikó-Baráth Györgyöt nevezte ki, ezzel is szembe menve a baloldali ÉVE frakció gyakorlatával, akik „megválasztásukat követően, egyfős többségüket kihasználva, a fűnyíró elvet alkalmazva egyetlen tollvonással eltávolították a város tulajdonában lévő cégek jól teljesítő addigi vezetőit, hogy a helyükbe a saját embereiket, olykor pártkatonáikat tegyék megemelt fizetéssel.”

Kiemelte, hogy az új vezető megkapja a bizalmat és médiatartalmat meghatározó munkájába, ahogy eddig, ezentúl sem lesz semmilyen beleszólásuk.

Borítókép: Balogh László Facebook

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2021. május 20. 09:46
A szakadt nő is bajnaiista volt.A drogos Juhi is. Akkor ez a madár is hasonlo tipus lehet. Eddig miert tűrték? :)
Kristály
2021. május 20. 09:20
Helyes döntés.
kunfia
2021. május 20. 08:28
"Miközben a falusi orvos egy 75 éves paraszt bácsi sérült kezét varrta össze, gondolta, beszélget egy kicsit az öreggel. Valahogy Orbán Viktor került szóba. Az öreg paraszt így szólt: "Tudja doktor úr, a Viktor egy cölöp-teknős." Az orvos nem értette a meghatározást, így megkérdezte az öregembert, hogy mit jelent a "cölöp-teknős". "Hát... tudja, amikor az ember egy vidéki földúton haladva meglát egy kerítéshez rögzített cölöpöt, melynek tetején egy teknősbéka egyensúlyoz, az egy cölöp-teknős," – magyarázta az öreg paraszt. De mivel látta a doktor arcán, hogy nem érti a dolgot, tovább magyarázott. "Tudja, doktor úr, a teknős nem került fel oda csak úgy magától, és az egyáltalán nem az ő helye. Valamint fogalma sincs arról, hogy mit csináljon, amíg ott fenn van, mivel sokkal magasabban van, mint amit képességei megengednek. És az ember egyébként is elgondolkozik azon, hogy ki volt az a hülye, aki a teknőst oda feltette." Ez volt az eddigi legjobb magyarázat Orbán Viktorra."
Maraslako121
2021. május 20. 08:13
Üsd a komcsit ahhol éred ezzel is a hazát véded
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!