Lefoglalta a Pride elől a főbb budapesti közterületeket a Mi Hazánk

2021. április 26. 15:36

Novák Előd szerint jogvita zajlik arról, hogy ki, mikor és pontosan mit jelentett be.

2021. április 26. 15:36
null

Februárban jelentették be a szervezők, hogy idén júliusban, egész pontosan július 24-én tartanák a Budapest Bride felvonulást. Az idei szlogen – „Vedd vissza a jövőd!” – az egyénekben jelen lévő szorongásra és az egyre növekvő társadalmi egyenlőtlenségekre reagál.

„Természetesen számunkra a legfontosabb mindannyiunk egészsége és biztonsága, így folyamatosan figyelemmel kísérjük a COVID-19 vírus visszaszorítása érdekében tett korlátozó intézkedéseket, szabályokat, lehetőségeket és ezeket figyelembe véve tervezzük, szervezzük az idei Fesztivált és Felvonulást” írják weboldalukon.

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke Facebookon közzétett bejegyzésében azonban jelezte: pártja lefoglalta a Pride elől a legfontosabb budapesti közterületeket, mert, mint írta, a szervezők „törvénysértő módon már a rendőrségi bejelentés előtt hirdetni kezdték a júl. 24-ei felvonulásukat”.

A politikus azt írja, a felvonulást a kijárási korlátozás ideje alatt, „jogszabálysértő módon éjfélkor személyesen jelentették be”, ezért most arról folyik jogvita, hogy a párt vagy a Pride bejelentése született-e meg előbb.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajos70
2021. április 26. 21:42
No Pride. No LMBTQ. No homophobia.
Kriszta67
2021. április 26. 19:19
Családok felvonulását kell tartani lázadásképpen. Apa, anya, gyerekek.
tevevanegypupu
2021. április 26. 19:01
Ajaj..pedig Karácsony és Gyurcsány már gyakoroltak rá..egyébkén tmi lesz a budapesti vársoházán a melegbárral? Kálmán Olga és Dobrev szeretnék felavatni végre..
péterx
2021. április 26. 18:23
Jó ötlet a Pride ilyetén megkontrázása. Érezzék csak, hogy van erős ellenállás a hamis ideológiájukal szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!