Bakondi: Majdnem 37 ezer határsértőt fogtak el idén

2020. december 02. 09:15

Ezzel párhuzamosan mintegy négyszáz embercsempészt fogtak el.

2020. december 02. 09:15
null

Majdnem 37 ezer határsértőt fogtak el és kísértek vissza eddig idén a magyar hatóságok – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György azt mondta: ez a szám „jóval több”, mint az előző három év összesített adata, és hozzátette, hogy ezzel párhuzamosan mintegy négyszáz embercsempészt fogtak el. Szerbiában ugyanakkor – a választások miatt – biztonsági intézkedéseket vezettek be, és a határ közelében várakozókat elvitték; egyelőre kérdés, hogy hol helyezik el őket. „De az biztos, hogy a napi migrációs nyomás és az embercsempész szervezett bűnözés aktivitása tipikussá vált a határon, folyamatos nyomás alatt tartja a határunkat” és feladatot ad a rendvédelmi és a honvédségi erőknek – közölte.

A belbiztonsági főtanácsadó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában felhívta a figyelmet arra is, hogy egy nemrégiben megjelent brüsszeli stratégia már pontosan fogalmaz az illegális bevándorlókkal kapcsolatban. Legális csatornákat nyitnának a beérkezőknek – folytatta –, világossá tették, hogy minden tagállamnak be kell fogadnia őket, lakáshoz juttatnák őket, és kiemelt figyelmet kell fordítani a társadalmi beilleszkedésükre. Sőt megjelent az állampolgárság és a választójog megadása is – tette hozzá.

Bakondi György szerint ez egy új megközelítés, ami komoly kulturális és biztonsági veszélyt hordoz magában.

(MTI)

(Fotó: MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2020. december 02. 18:10
Mennyi jött volna,ha nem volna kerítés, meg feltartóztatás. Csak így tovább.
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 02. 11:58
Szegény Bakondi kartárs. Ennyi statisztikai adattal a háta mögött nem csoda, hogy folymatosan nő nála a koponyaűri nyomás!
Mátyás01
2020. december 02. 11:23
Ugye azt tudjuk, hogy hiába tartóztatjuk fel őket, mivel a nyugat 50 éve engedi be őket, többségük már eu-s állampolgár, sőt már itt született, ezért bármikor szabadon ideköltözhetnek.
Nannyó
2020. december 02. 10:13
Hirdetem a fővároshoz közeli lakóingatlanomat eladásra. Kaptam egy emilt (állítólag) Szíriából, egy szír orvosnőtől, aki érdeklődik az ingatlan megvételének lehetősége után. Mindenféle, természetesen arab nyelvű, a személyét azonosító dokumentumot elküldött nekem, cserébe kérte az én azonosító irataimat: személyi igazolványt, útlevelet, jogosítványt. Tessék mondani, önök mit tennének a helyemben? Vagy egyáltalán, mit gondolnak ? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!