Mezőkövesden is betiltották a gendermesekönyvet

2020. október 14. 10:25

A polgármester szerint a gyermekek védelme a cél.

2020. október 14. 10:25
null

Egy héttel azután, hogy Budapest XXI. kerületének önkormányzati fenntartású óvodáiban és bölcsődéiben betiltásra került a Meseország mindenkié című mesekönyv, hasonlóra határozta el magát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkövesd polgármestere is – írta meg a humenonline.hu. Dr. Fekete Zoltán az alábbi utasítást adta ki: „Mezőkövesd Város Polgármestereként és, mint fenntartó ezúton megtiltom, hogy a Meseország mindenkié című mesekönyvet, vagy annak bármilyen formájú kivonatát a Mezőkövesdi Óvoda és Bölcsőde valamennyi csoportjában a köznevelés területén dolgozó pedagógusok, illetve bárki használják, annak szövegéből bármilyen formában idézzenek.

Jelen utasítás célja a fejlődésben lévő gyermekeink védelme!” – teszi hozzá a 16 ezer lakosú település polgármestere. Lázárné Kozma Dóra és Jámbor Márk, a Mi Hazánk Mozgalom mezőkövesdi önkormányzati képviselői múlt héten nyílt levélben kérték dr. Fekete Zoltánt (Fidesz-KDNP), hogy a mezőkövesdi óvodákból is tiltsák ki a Meseország Mindenkié című mesekönyvet, annak „LMBTQ propaganda” tartalma miatt.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. október 16. 18:39
Egy alapfokú gender összefoglaló: https://egyvilag.hu/temakep/050.shtml
makapaka2
2020. október 15. 11:01
Ébresztő a többi, normalitást kedvelő, és a gyerekek érdekét védő polgármesternek is!
22-es csapdája
2020. október 15. 10:56
Kedves szerkesztők, ezt kár volt hírré emelni. Még ezzel együtt is csak kettő polgármester (esetleg három) a többihez képest elenyésző kisebbség, inkább nevetségessé teszi a kezdeményezést. "Ugocsa non coronat!" ?!
BőröndÖdön
2020. október 14. 18:01
Azt ne mondjátok,hogy a Tállai tud olvasni...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!