Palkovics: Megújul a bicskei vasútállomás és környezete

2019. október 10. 15:33

Visszaépítik a korábbi vasútállomás század eleji épületét, amely elé autóbusz fordulót és taxiállomást építenek, továbbá fejlesztik a környező közutakat – jelentette be a miniszter.

2019. október 10. 15:33

15,5 milliárd forintos beruházással teljesen megújul a bicskei vasútállomás és környezete, ezzel létrejön a vasúti és autóbusz közlekedést összekötő intermodális központ – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter a Fejér megyei városban tartott sajtótájékoztatón.

Palkovics László elmondta, hogy a fejlesztés 12,1 milliárdos támogatással valósul meg, és még októberben aláírják a támogatási szerződést a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt.-vel. Jelezte, hogy a projekt keretében visszaépítik a korábbi vasútállomás század eleji épületét, amely elé autóbusz fordulót és taxiállomást építenek, parkolókat létesítenek, továbbá fejlesztik a környező közutakat.

Tessely Zoltán a térség fideszes országgyűlési képviselője hozzátette, hogy a közúti közlekedésbe korábban soha be nem vont felüljárót is felújítják és átadják a forgalomnak, lakott területen kívülre telepítik a közrakodót, vasúti aluljárót építenek, amivel a két városrész összeköttetésbe kerül.

Bálint Istvánné (Fidesz-KDNP) alpolgármester, polgármesterjelölt örömének adott hangot amiatt, hogy a vasútvonal által kettészelt város a beruházást követően több ponton „egyesülhet”.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gingchantops
2019. október 12. 10:34
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Uhtred
2019. október 10. 22:14
A K und K-s állomás épületek parádésan néznek ki. Csak így tovább! Hajrá
repulok
2019. október 10. 17:33
20 év után először, vonattal utaztam Pestről Zalaegerszegre. A feeling semmit nem változott, se jó, se rossz élmény nem volt, mindössze az étkező kocsi hiányzott kicsit...
nobusup
2019. október 10. 16:38
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!