Kilenc hónapra borulhat az Erzsébet híd közlekedése

2018. szeptember 05. 14:11

Két sávot lezárnak, torlódásokra érdemes számítani.

2018. szeptember 05. 14:11

Minimum kilenc hónapra lezárják az Erzsébet híd pesti felhajtójának két szélső sávját – közölte a 24.hu. Hozzátették: a sávlezárásra és sáveltolásra alagútépítési munkák miatt van szükség, ám vélhetőleg tartós dugókra is számíthatunk a jövőben.

Mint írják, az említett építkezés része a Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. „fővárosi hőgyűrű” projektjének, amelynek nyomai az Erzsébet híd budai oldalán már észlelhettük. A fővárosi önkormányzat cége az Erzsébet híd alján viszi majd át a távhővezetéket Budáról Pestre.

Az építkezés során az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, illetve a Városház utcánál egy-egy nagy szerelőakna kap helyet, melyeket egy földalatti közműalagút köt majd össze. A pesti belváros alatt egy közel három méter átmérőjű közműalagutat készítenek, a metróépítéséhez hasonló technológiával.

A felszíni munkálatok során a Szabad sajtó útján pedig egy több emelet magas résfalazó gép dolgozik majd, ugyanis innen szállítják a kitermelt földet, emiatt kell lezárni az említett hídszakaszt, valamint a Március 15. teret is – írja a cikk.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JMoflicheque
2018. október 06. 18:23
Ferihegy 2 környékén a levegőt is felbontjàk, hogy teljes legyrn a káosz!
Gregorius
2018. szeptember 06. 12:21
A cél nemes, tisztább levegő, nem látom viszont a megvalósíthatóságot. Azokat a régi házakat, ahol un. ház központi fűtés van ( saját kazán) viszonylag egyszerűbbnek látszik bekötni. A többség esetében viszont ez rengeteg fal és födémáttöréssel járna, nem beszélve arról, hogy a most működő rendszereket ( cirkók, konvektorok) ki lehetne dobni. A társasházak zöme ezért nem csatlakozna.
anegy_
2018. szeptember 05. 22:36
A 24.hu elfelejtette még hozzáírni, hogy ez mind Orbán Viktor miatt történik, mert ebben a diktatúrában minden megtörténhet. Még az is, hogy forgalmi dugók alakulnak ki, borul a hídon a közlekedés. Katasztrófa, ami ebben az országban zajlik. : -)))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!