Megakadályozná a Kopaszi-gáti felhőkarcoló megépítését a kormány

2017. október 05. 10:45

A kormány nem fogja hagyni a Kopaszi-gáton építendő 120 méteres magasház megépítését – mondta el Csepreghy Nándor miniszterelnökségi államtitkár a HVG-nek. Lázár János Miniszterelnökségért felelős miniszter korábban kijelentette: az az épület, ami magasabb a Parlamentnél, a mohóság szimbóluma.

2017. október 05. 10:45

A kormány nem fogja hagyni a Kopaszi-gáton építendő Mol Campus megépítését – adja hírül a HVG. Az oldal Csepreghy Nándor miniszterelnökségi államtitkárt kereste meg, aki elmondta: Budapest világörökségi besorolását semmi még csak nem is fenyegetheti. Márpedig a kopaszi-gáti felhőkarcolója rombolná a budai látképet.

A tervező, Nigel Dancey úgy véli, hogy „egy 120 méteres épület ma már nem is számít felhőkarcolónak”, Budapest pedig nem ragadhat meg a múltban.  A kormány álláspontjával azonban az építésztársadalom nagy része is egyetért. Lázár János Miniszterelnökségért felelős miniszter korábban kijelentette: ami magasabb a Parlamentnél, az a mohóság szimbóluma. A kormány álláspontja szerint ha valamikor is felépül egy magasház, annak valóban unikális épületnek kell lennie. Csepreghy elmondta: a kormánynak mindegy, hogy mi lenne a kopaszi-gáti felhőkarcoló funkciója, arra fog törekedni, hogy az ne épüljön meg. A beruházók nem keresték meg a kormányt, hogy tárgyaljanak.

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2017. október 05. 22:17
Nem véletlenül egyforma magasra tervezték és építették az Országházat és a Bazilikát. Ez annak a kifejezése volt, hogy ne nőjön egyik se a másik fölé.
Petykabá
2017. október 05. 22:14
Nigel Dancey bekaphatja a faszomat
liberálzöld.
2017. október 05. 18:27
Nocsak! most már Garancsi szerint is egy geci az Orbán? Mert különben nem fékezné a purdé maffia azt, amit eddig teljes mellszélességgel tolt!
OberEnnsinnen
2017. október 05. 17:07
Azóta törölt mailekben arról volt szó: gond van, kiderült, sem Garancsi, sem Mészáros nincs felkészülve ekkora építészeti kihívásra, külföldinek meg nem akarják a lopnivalót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!