Javaslatot nyújtott be a kormány az Uber ideiglenes betiltásáról

2016. május 16. 12:08

Kedden fogja megtárgyalni az Országgyűlés Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter törvényjavaslatát, amely közigazgatási bírsággal sújtaná engedély nélkül végzett személyszállító szolgáltatást végzőket. Az Uber alkalmazás letiltásának lehetőségét is felveti a javaslat: ez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságon keresztül valósulna meg.

2016. május 16. 12:08

Közigazgatási bírsággal sújtaná Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter javaslata az engedély nélkül végzett személyszállító szolgáltatást végzőket – vette észre a parlament honlapján a 444 a jogszabály előterjesztést. Az alkalmazás letiltásának lehetőségét is felveti a javaslat: ez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságon keresztül valósulna meg.

A Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter által benyújtott törvényjavaslat értelmében 9 büntetőpont járna minden lebukott Uber sofőrnek, valamint az Uber szolgáltatójára 50-200 ezer forintos bírságot szabnának ki, amennyiben az nem felel meg a kormányrendeletben meghatározott diszpécserszolgálati követelményeknek.

Amennyiben pedig a bírság ellenére is tovább folytatná a szolgáltató a jogszabályellenes tevékenységet, akkor a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ideiglenesen hozzáférhetetlenné tehetné az elektronikus alkalmazást. A javaslatot kedden fogja tárgyalni az Országgyűlés.

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gwrf
2016. május 16. 23:27
szabályozás, adófizetés: jó szabott ár: nem jó
oskar
2016. május 16. 23:21
Szerintem nem kell betiltani, hanem az ubert kell nagyon erősen büntetni,ha olyannak közvetít fuvart,aki nem felel meg a magyar szabályoknak.
rosszkutya
2016. május 16. 23:12
http://szabadataxi.blog.hu/2016/05/10/az_uber_hirdetes_eredetije
Gregorius
2016. május 16. 22:44
Technikai újdonságokat nehéz betíltaní, azt kell elérni, hogy korrekt módon adózzanak és az autójuk kellően biztonságos legyen. Más kérdés az, hogy ha a reptérre megyek, a megszokott taxivállalatomat hívom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!