Devizahiteles tüntetők zárták le a Károly körutat – előállították őket

2015. július 23. 11:50

Nem kaptak engedélyt a demonstrációra, a Nem adom a házamat mozgalom aktivistái mégis lezárták a Károly körutat csütörtökön. A rendőrség két percen belül felszámolta az útzárt és előállította a tiltakozókat.

2015. július 23. 11:50

Lezárta 17 tiltakozó a budapesti Károly körút egy részét csütörtökön, nem sokkal délelőtt tíz óra előtt, a rendőrök két percen belül előállították őket – közölte a honlapján a rendőrség.

A Nem adom a házamat nevű mozgalom közösségi oldalán olvasható bírósági végzés szerint az eredetileg 100-400 fősre tervezett demonstráció fő célja a pénzintézeti kölcsöntartozás miatti végrehajtások felfüggesztésének és a károsultak kártalanításának követelése volt.

A bejelentő egyeztetett a rendőrséggel, ám a hatóság a rendezvény megtartását megtagadta, arra hivatkozva, hogy a demonstráció ellehetetlenítené a közlekedést. A bejelentő ekkor bírósághoz fordult, de a Fővárosi Munkaügyi Bíróság helybenhagyta a határozatot.

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem4
2015. július 23. 13:37
A devizahitelezés csak a lakosság fiatalabb részének szólt. Nem a myugdijasok vették fel,na meg nem a pénzügyesek. A cél a lakosság fiatal részének ellehetetlenitése,majd lakóhelyéről történő kimozditása. Csak egy eszköz,de nem a cél volt. A cél most sétál felénk. A lakáspiacon százezrével álltak az önkormányzati ingatlanok,amiket két,háromszáz ezer forintokért vehettek meg a tűzközeli "befektetők",hogy utána drágábban kiadhassák,mint Bécsben,vagy eladhassák a tizszeres piaci áron. A fiatalság dolgozó része,akik nem voltak részei a hatalom közeli klikknek,kaphattak devizahitelt,majd amikor már épp elegen vették fel,pénzügyi manipulációkkal rájuk boritották a bilit,hogy szedjék a sátorfájukat,és takarodjanak nyugatra kulinak. Persze aki csak a sakktábla egyik mezőjét látja,az a hitelt felvevők felelőtlenségéről hablatyol,mert az áll vele szemben,de a kezet nem látja,amelyik a bábúkat tologatja....
Nannyó
2015. július 23. 13:08
A józan magyar nem hiteleket fog hagyni az utódaira, hanem rendezett ingatlanvagyont... Huszonéves lányismerősöm szülei fullra el vannak adósodva ingatlan-ügyben. Az ifjú hölgy ötéves külföldi szerződést írt alá, hogy szüleit (és saját magát) kihúzza a slamasztikából. És igen, haza fog jönni, eszében sincs végleg külföldre települni.
redgreg
2015. július 23. 13:07
Remek, megint a felelőtlen kisebbség akarja a többség pénzét. Lófaszt már a seggükbe.
pollip
2015. július 23. 12:51
A kormány ütlegelte a hátukat, hogy vegyék fel a hitelt? Nem bántásból mondom, de akkoriban a 18 éves fiam is átlátta, hogy ez mekkora csapda. A csapda tény-önszántukból sétáltak bele, most meg a kormánytól várják a megoldást. Teljesen nyilvánvaló, hogy felelőtlen döntést hoztak, valszeg ők is tudták, hogy a visszafizetés akadályokba fog ütközni ( az egyik családtag akármikor munkanélküli lehet ). Nem vettem fel semmilyen hitelt, cserébe szerényebben éltem. Most meg nincs gondom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!