Több mint ezren próbáltak átjutni a zöldhatáron

2015. február 08. 10:37

1022 menekült próbált bejutni Csongrád megye déli részén az országba. A menekültek közül 991 Koszovóból érkezett. A határsértők menedékkérelmet nyújtottak be. Szombaton és vasárnap a Keleti pályaudvaron több mint 250 koszovói menekültet tartóztattak fel.

2015. február 08. 10:37

A rendőrök 1022 határsértővel szemben intézkedtek szombaton Csongrád megye déli részén – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t. Várkonyi Gergely közölte, az elfogottak közül 991 koszovói, 18 afgán, hét iraki, három kubai, két szír, míg egy ember szomáliai állampolgárnak vallotta magát.

A legnagyobb csoportot délután fél egykor fogták el Ásotthalom külterületén, ott 157 koszovói és nyolc afgán állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt – tudatta a hadnagy.

A határsértők menedékkérelmet nyújtottak be, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el. Múlt héten pénteken 1269 határsértőt fogtak el a rendőrök a megye déli részén.

Frissítés:

Vasárnap százhuszonegy menekültet tartóztattak fel a rendőrök Budapesten, a Keleti pályaudvaron a nemzetközi gyorsvonatok ellenőrzése során. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata megerősítette a HírTV információját az MTI-nek a koszovói menekültekkel kapcsolatban. 

Szombaton százharminchárom, nemzetközi gyorsvonatokra felszálló koszovói állampolgárt tartóztattak fel a rendőrök a Keleti pályaudvaron.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2015. február 08. 19:32
Az Indexen ez miért nem hír? Sem máshol?
kérdés
2015. február 08. 16:45
100, x nap nap múlva? Nem kellene idejében a helybelieknek berendezni egy menekülttábort?
tango47
2015. február 08. 16:27
Úgy látszik nem vált be a függetlenség. A szerbek pedig röhögnek a markukba, amikor látják a kivándorlókat.
lynx
2015. február 08. 16:20
Több tízezer idegent szállásolunk, etetünk, vizsgálgatunk,gyógyítgatunk adminisztrálunk? Minek? Helyből vissza velük. Az adómból ne adjanak nekik, van itt is elég szerencsétlen, inkább oda. Ha valaki menekült, jelentkezzen be a határon, hivatalosan, és ha majd elbírálják úgy 180 napon belül, na akkor jöhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!