Budapest gyorsít a lejtőn az MSZP szerint

2014. április 30. 09:39

Az MSZP szerint halmozódnak a budapesti városvezetés keltette botrányok, Tarlós István pedig eközben bujkál a nyilvánosság elől.

2014. április 30. 09:39

Budapest gyorsít a lejtőn, Tarlós István főpolgármester pedig eközben úgy csinál, mint egy előkelő idegen – fogalmazott Horváth Csaba, a szocialisták budapesti frakcióvezetője szerdán újságíróknak. Az ellenzéki politikus szerint itt lenne az ideje, hogy Tarlós István kiálljon a nyilvánosság elé és magyarázatot adjon az „elbukott troli tenderről”, az FKF felesleges és méregdrága sótárolóiról, a taxirendelet problémáiról, valamint a négy éve készen álló Rácz fürdő zárva tartásának okáról. Az MSZP magyarázatot vár arra is, hogy miért kellett „üresen álló plázát” csinálni az eredetileg kulturális célokra szánt CET-ből – fejtette ki. 

 
Horváth Csaba elmondta, a városvezetés a botrányok tisztázása helyett szerdán arról dönthet, hogy Tarlós Istvánnak „már nem kell közgyűlést tartania ebben a ciklusban, ha nincs kedve”. Frakciótársa, Tüttő Kata arra hívta fel a figyelmet, hogy a közgyűlés szerdai ülésére összesen több mint hatezer oldalnyi előterjesztés érkezett, a képviselőknek pedig 385 esetben kell döntést hozniuk. Az ellenzéki politikus szerint ekkora mennyiségű iratanyagból nem lehet lelkiismeretesen felkészülni, így a kormánypárti képviselők a legtöbb esetben olvasatlanul szavazzák majd meg a szerdai előterjesztéseket.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferenc de nem Gyurcsány
2014. április 30. 13:58
Navégre nem az adósság halmozódik hanem a ballibsi által kreált "botrányok" A csödbe,vagy csödközelbe vitt közmü cégekröl a BKV-ról 4-es Metról miért nem pofázik ez a tróger. Milyen erkölcsi alapja van bárkit bírálni ennek a söpredék csöcseléknek. Miért bújkál az a senkiházi Demszki Amerikában. Megvárja az elévülési idöt,hogy nelehessen felelösségre vonni? Tünjenek el örökre!
Mich
2014. április 30. 10:15
Azok akik csőd szélére tolták Budapestet szeretnék a részben rendbe hozott várost újra átvenni...
Palánk
2014. április 30. 10:14
Közeleg az önkormányzati választás. Elő fognak szedni minden lehetséges, de akár lehetetlen problémát is a jobboldal lejáratása érdekében. Mi az, hogy Tarlós bujkál? Egyrészt: nem az a bujkálós fajta (ellentétben Horváth Csabikával és bikicsunájjal) Másrészt: Legutóbb pl.: a vidámpark helyén nyílt, Egyszer volt parkot adta át. Továbbá: nem szívbajos, amikor nyilatkozni a kell bármely sajtóorgánumnak.
Antigoné
2014. április 30. 10:01
Húsz év Demszky után kéretik csendben maradni. (Hol a beígért "világváros"?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!