Sólyom néven indul új magyar légitársaság

2013. július 06. 10:06

Sólyom lesz az új magyar nemzeti légitársaság neve – értesült a Magyar Nemzet. A piros-fehér-zöld jelzést használó Sólyom nem a fapadosokkal versenyezne, hanem prémium szolgáltatásokat nyújtana, az első járatok augusztusban indulhatnak. Kezdetben egy hat repülőből álló flotta szolgálja ki majd az utasokat, 2017-re azonban jelentősen bővítenék a gépparkot.

2013. július 06. 10:06
A cég képviselője Vágó József, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Légiközlekedési Igazgatóságának volt igazgatója lesz, a pénzügyi hátteret pedig többek között közel-keleti kisebbségi befektetők is nyújtanak majd.
 
A lap információi szerint a vállalat flottája kezdetben hat gépből fog állni, de ezt  a számot 2017-re ötvenre növelnék. Az első járatok várhatóan augusztusban indulnak.

Összesen 336 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
StG
2013. július 07. 17:05
Annyi különbség van a Sólyom Airlines és a HWA között, hogy előbbi valamiért végigfut a teljes jobbos sajtón: Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Heti Válasz, összes közszolgálati rádió. Lehet, hogy valamit csak összehoznak.
ciseaux
2013. július 07. 14:36
A "sólyom air" ott lezdi a kisebbségi közelkeleti befektetőkkel, ahol a Malév abbahagyta...Godd fucking luck! Sólyom Air? Aha. Mert a "Hungarian Airlines", vagy a HunAir, vagy a Pannon Air, vagy a Malév, vagy a Turul TransAir, vagy a Turul in the Sky, vagy a SWALLOW (Fecske).... Ááááá, Sólyom! Mert itt mindenki másodosztályú és inkompetens debil. Még életemben nem találkoztam külföldivel, aki tudta volna ki az a Liszt Ferenc. Ők úgy ismerik, hogy Franz Liszt. Nekem 5 betűs a családnevem. Életemben nem találkoztam egy külföldivel, akinek nem kellett volna 5-10 perc, míg megértette, hogy...V.A.R.G.A., hogy utána 6.-szor is rákérdezzen. A kerezstnevem elmagyarázásával már nem is fárasztottam magam, azt azonnal lefordítom nekik az internáci verzióra...ALEX. Ezt próbálják meg elszúrni! Sólyom? Alias falcon-hawk-tiercel....Aha. Valaki kukkantsa már meg az Egyiptomi Légitársaság (EgyptAir)logóját, lsz.!
tabakur
2013. július 07. 13:28
Hajrá! Újra lehet majd adófizetői pénzek tízmilliárdjait beleönteni egy veszteséges vállalkozásba. Ha húsz év alatt nem volt nyereséges a MALÉV majd a hat gépből álló csapat leveri az óriás cégeket.
Himalája
2013. július 07. 13:15
"Sólyom néven indul új magyar légitársaság" Kisvárosunkban is van légitársaság. Csak nem sólymokból, inkább vereberkől áll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!