Kommandósok tettek rendet a debreceni menekülttáborban

2013. június 28. 21:52

Farkasszemet néznek egymással a menekültek csoportjai a debreceni befogadó-állomáson péntek este, a két tábort rendőrségi kommandósok választják el egymástól – tudta meg az MTI tudósítója.

2013. június 28. 21:52

Korábban Kovács Károly, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy rendőrségi akció zajlik a menekültek debreceni befogadó-állomásán. Azt az információt, hogy tömegverekedés tört ki a menekültek között, a szóvivő nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy egy futballmeccs során különböztek össze a táborlakók, mintegy negyvenen egymásnak estek, több száz menekült pedig „szurkolóként” vett részt az összecsapásban. A kedélyek még a késő esti órákra sem csillapodtak, a két táborra szakadt menekültek farkasszemet néznek egymással, őket kommandósok választják el.

Meg nem erősített források szerint 100-150 rendőr van jelenleg is a helyszínen. Elképzelhető, hogy egész éjszaka ott kell lenniük, ezért a szomszédos megyékből kértek segítséget, hogy leválthassák a több órája ott lévő állományt. Az MTI nem rendőrségi forrásból származó információi szerint a menekültek közül egy embert előállítottak.

A debreceni mentőszolgálat megerősítette az MTI korábbi információját, miszerint a mentők egy súlyos és négy könnyű sérültet vittek el a helyszínről.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2013. június 29. 19:13
A héten Münchenben a menekültek éhségsztrájkba kezdtek a város egy frekventált pontján. A követelésük, hogy azonnal kapják meg a menekült státuszt. A vezetőjük még terhes nőket is bevont a nyomásgyakorlás kedvéért. Kaptak egy ajánlatot, hogy 2 héten belül elbírálják a kérelmüket, de azonnali elismerést követelnek.
hümmögő
2013. június 29. 09:01
Mi itt a baj? Nézzük meg hogyan alakul egy Fradi-UTE meccs! Ott sokkal nagyobb balhék szoktak lenni! Hm!
nyugalmazott tanár
2013. június 29. 08:45
Ezek után nem meglepő, ha az embekek tüntetnek az újabb menekülttáborok létesítése ellen. Ahol a menekült és üldözője egyformáén lel befogadásra. Miért nem lakott területeken kívülre viszik ezt a kétes egzisztenciájú, gyakran az idegen ügynökök beszivárgására is alkalmas intézményt?
gebasz
2013. június 29. 07:40
Egy megdöbbentő cikk az iszlámról, és a debreceni menekültek viselkedéséről: http://www.civishir.hu/azt_irja_az_olvaso/van-magyarazat-a-muszlimok-debreceni-viselkedesere/0507084809 Tényleg tarthatatlan a helyzet. A menekülttábor utcájában és környékén sötétedés után nem ajánlatos gyalog közlekedni. Lányoknak, asszonyoknak nappal sem ajánlatos egyedül közlekedni. Az a gond, hogy a jogszabály szerint nem tarthatók bezárva ameddig nincs döntés az ügyükben. Most kb. 900fő van a táborban, el lehet képzelni milyen állapotok uralkodnak a környéken. Egyébként semmi nem történik az ügyben, az illetékesek kenegetik a dolgot, csak a Jobbik tart figyelemfelkeltő fáklyás felvonulást, ez viszont nem sokra elég sajnos. Emberéletet fog követelni ez a tehetetlenség, közbiztonságnak nyoma sincs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!