Fidesz: Bajnai viccet csinált a Hajdú-Bét károsultjainak ügyéből

2013. május 13. 13:26

A Fidesz felháborodását fejezte ki a károsult gazdák és családjaik nevében, amiért Bajnai Gordon egy múlt heti eseményen viccelődött a károsultak helyzetével – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Hoppál Péter.

2013. május 13. 13:26

A nagyobbik kormánypárt szóvivője emlékeztetett rá: Együtt 2014–Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője országjárásának vásárosnaményi állomásán újságírók előtt viccelődve jelentette be, hogy talán az ő törekvései és évtizeddel ezelőtti munkájának az eredménye lehet az, hogy a jelenlegi kormány kártalanítja és megsegíti azokat a hajdú-bétes gazdákat, akiket annak idején kisemmiztek és földönfutóvá tettek.

Hoppál Péter szerint ez azt bizonyítja, hogy „Bajnai Gordon naponta képes felülmúlni önmagát is cinizmusban”. A Fidesz szerint ennek a politikának nincsen jövője, hiszen „Bajnai Gordon üzleti és politikai munkájában is arra építette a jövőjét, hogy kivasalt mindent az emberekből”. Leszögezte: nem szabad viccelődni azokkal az emberekkel, akiket kisemmiztek, hiszen sokan egész vagyonukat vesztették el és vannak családok, ahol halálesetek is történtek a Hajdú-Bét csődjét követően.

Hoppál Péter úgy fogalmazott: ezen a viccen egyedül Bajnai Gordon nevethetett és „mekkorákat hahotázhatott akkor is, amikor a megszorító intézkedéseivel egész Magyarországot a porba sújtotta”.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. május 14. 10:55
Egy igazi üzletember mindig örül, ha az ügyfelei kártalanítását átvállalja az állam helyette, annyival is beljebb van. Eddig sem voltam belekábulva a bajnai szellemi képességeinek megnyilvánulásaiba,(bár meg kell állapítanom, hogy a böszméhez képest kifejezetten jól beszél angolul), de ez az ironizálás mindent alulmúlt. Eleve baromság volt ilyen múlttal egyáltalán politikai pálya közelébe menni, de legalábbis kussolnia kellett volna ebben az ügyben, és pláne kerülni a "kisemmizettek", "földönfutók" szavakat a leendő kárpótoltakkal kapcsolatban. Ez is csak egy szánalmas hülye. Ezek a csávók a párt meg a titkos elvtársi háttér nélkül még huszonötödik senkinek is kevesek lennének, legalábbis már rég börtönben kéne csücüslniük minden normális államban, ítt meg ők a gazdasági meg a politikai "elit", rózsadombi kastélyokkal, milliárdos bankszámlákkal. Csoda, ha az embernek hányingere van ettől a bagázstól, meg a magyar "kapitalizmus"tól? Megjegyzem, nem tudom, Berlusconi mennyit és kinek ártott azzal, amit csinált, de kinéz neki pár év letöltendő. Vajon a libás elvtárs PPP székház konstrukciói, a hajdúbét-féle csőd egy olasz bíróságon mit vonna maga után? Pl Parmalat: http://www.origo.hu/gazdasag/hirek/vallalatihirek/20040409borton.html, http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=423314
qccqccqcc
2013. május 13. 16:07
A számonkérő Karsai Kilenc ember öngyilkosságát emlegette Karsai József azzal párhuzamban, hogy Bajnai Gordon korábban a Wallis Rt. vezérigazgatójaként nem fizetett ki 5 milliárd forintot. A szocialista képviselő egy szocilaista frakcióülésén azt a kijelentést tette, miszerint megkérdezné Bajnai Gordontól, „ő és az apja mikor adja vissza azokat a milliárdokat, amelyeket elloptak, például a Hajdú-Bét eladásakor”.
bigyomail
2013. május 13. 14:26
Amúgy csak belegondolva. Ki is él vissza a károsultakkal? Az aki kampányt alapoz rá évekkel az eset után, vagy az, akinek papírja van arról, hogy semmi köze hozzá?
tarackos
2013. május 13. 14:16
"Bajnai Gordon üzleti és politikai munkájában is arra építette a jövőjét, hogy kivasalt mindent az emberekből." Mindezt a manyup zsarolás, föld- és trafik rablások után. Azt hittem a libsi cinizmust nem lehet überelni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!